İran: “Bölgesel çatışma istemiyoruz ama İsrail cezalandırılacak”

0

İran: “Bölgesel çatışma istemiyoruz ama İsrail cezalandırılacak”

Hamas lideri İsmail Haniye’nin başkent Tahran’da öldürülmesinden sonra İran’dan İsrail’e yönelik misilleme beklenirken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nden açıklamalar geldi.

Sözcü Nasır Kanaani, “İran bölgede istikrarı gözetiyor” dedi. Ancak bunun saldırganı cezalandırmakla ve siyonist rejimin maceracılığına karşı caydırıcılık yaratmakla mümkün olacağını belirten sözcü, Tahran’ın harekete geçmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin saldırganı cezalandırırken uluslararası hukuka ve meşru müdafaa hakkına uygun hareket edeceğini bildirdi.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Ortadoğu’da özellikle Lübnan-İran-İsrail odaklı bölgesel bir çatışma riski yeniden belirmiş, Abd gerginliğin azaltılması için İran’a yönelik olarak arka kapı diplomasisi yürütmüştü. Bir Abd heyetinin Tahran’a gittiği öne sürülmüştü. O arada Ürdün ve Lübnan dışişleri bakanları İran’ın başkenti Tahran’da bölgedeki yüksek tansiyonu düşürmek amaçlı temaslar yapmıştı.