Kent Ekranı

Önceki gösterilerde 200 kişi ölmüştü; Bangladeş yine karıştı. Ordu müdahele etmiyor

Önceki gösterilerde 200 kişi ölmüştü; Bangladeş yine karıştı. Ordu müdahele etmiyor

Bangladeş’te yeniden başgösteren hükümet karşıtı gösterilerde en az 23 kişi öldürüldü.

Son gerginlik, öğrenci liderlerinin sivil itaatsizlik çağrıları üzerine başladı. Polis başta başkent Dakka olmak üzere çeşitli kentlerdeki gösterilerde plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. 200 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Başkent Dakka’da 4G mobil internet haberleşmesi hükümetin emriyle süresiz kesildi. Süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Göstericiler, Başbakan Bayan Sheikh Hasina’nın istifasını istiyorlar.

Bangladeş’te öğrenciler, 1971 yılında Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşında gazi olanların yakınlarına çok fazla memuriyet kotası ayrılmasına karşı çıkarak Temmuz ayında protesto gösterilerine başlamış, günlerce süren gösterilerde polisin müdahelesi sonucu yaklaşık 200 kişi ölmüş, 10,000 kişi gözaltına alınmıştı.

Bangladeş medyası protesto gösterilerinde ölenlerin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü belirtiyor.

Başbakan Sheikh Hasina, gösterilerin durdurulması için orduyu göreve çağırdı. Bunun üzerine Bangladeş Genelkurmay Başkanı General Waker-Uz-Zaman, yayımlanan bildiride “Bangladeş Ordusu her zaman halkın yanında olmuştur ve halkın çıkarları ve devletin herhangi bir ihtiyacı için bunu yapmaya devam edecektir” açıklamasını yaptı.