Kent Ekranı

“Lübnan’I terkedin” uyarıları yapılıyor

“Lübnan’I terkedin” uyarıları yapılıyor

Abd, Lübnan’da bulunan vatandaşlarına “bulabilecekleri herhangi bir uçak biletiyle” ülkeyi terketmeleri çağrısında bulundu.

Birleşik Krallık, İsveç, Fransa, Kanada ve Ürdün’den de benzer uyarılar geldi.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından İran yönetimi İsrail’e karşı misilleme yemini etmişti. Haniye’nin öldürülmesinden saatler önce de Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuat Şükür öldürülmüş, İsrail olayı üstlenmişti.

İran yanlısı Hizbullah’ın, Tahran yönetiminin missilemesinde önemli rol oynacağı değerlendiriliyor. Bu nedenle batılı ülkeler Lübnan’da bulunan vatandaşları için peş peşe “ülkeyi terkedin” uyarısı yapılıyor.

Abd savunma bakanlığı, İsrail’in olası saldırılara karşı korunmasına yardımcı olunması için bölgeye ek savaş gemileri ve savaş uçakları konuşlandırılacağını açıkladı.

Bu arada Hizbullah 4 Ağustos’un ilk saatlerinde İsrail’e füze saldırısı yaptı. İsrail’in kuzeyindeki Beit Hillel kasabasına gönderilen çok sayıda füze, İsrail’in Demir Kubbe füze savunma sistemi ile havada vurularak engellendi.