Kediname 32; Çocuk Gelin Dilber

0

Kediname 32; Çocuk Gelin Dilber

Dilber, bu sezon yazlık mahallemizin gözdesi. Sezon başında geldiğimizde onunla yeni tanışıyorduk. Minyon, zayıf, bu acaba yavru mu derken lohusa olduğunu öğrendik. İnsanlardaki sosyolojik karşılığı ile ‘çocuk gelin’ idi talihsiz Dilber.

Merhametli komşumuz verandanın bir köşesine sığınabileceği bir kutu yapmıştı. Dilber üç yavrusunu bu kutunun içindeki minderde dünyaya getirmişti. Küçük anne, içgüdüleriyle bebeklerine harika bakıyordu. Rahatsız olmaması için yuvaya yaklaşmıyorduk. Eskimo evi iglo gibi tasarım mekanında günün büyük bölümünde bebeklerini emziriyor, yalayarak temizliyor, ısıtıyordu.

Henüz iki hafta geçmişti ki, verandaya dalan bir köpek ne yazık ki, yavrulara kıymıştı.

Bu tam bir trajediydi. Dilber evine döndüğünde yavrularını bulamamış, travma yaşıyordu. Dilber bir hafta boyunca boş yuvaya bakıp ağladı, ağıt yaktı. Yaş mamalar, ödül mamaları, ne verdiysek reddetti. Ama sonunda kaderine razı oldu.

Travma şımarığı.

Biz acılı anneyi üzüntüsünden uzaklaştırmak için sanırım olayı biraz abartmıştık. Çünkü kışın doğru dürüst mama bulamayan pisicik, bizim aşırı verici tavrımız karşısında haliyle değişmişti. Artık ıslak mama markaları arasındaki lezzet farkı konusunda uzman olmuş, beğenmediklerine burun kıvırmaya başlamıştı. Tercihi, evimizde pişen taze balık, etten yanaydı. Sebzeye arkasını dönüyor, kuru mamayı bile nazlanarak yiyordu.

Bir süre sonra o zayıf, çelimsiz hali gitti, daha genç ve dişi bir kedi görünümü kazandı. Kaliteli mamalar sayesinde tüyleri daha parlamış, neşeli, oyuncu bir hatun olmuştu.

Ekranlarda geçen sezon ortalığı kasıp kavuran İnci Taneleri’ndeki dansçı Dilber’in kedi suretine dönüşmüştü.

Bu kedican ahalisi birbirinin psikolojik, hormonal durumunu kokularla anında kavrayıveriyor. Sabah saatinde verandadan geçen bir erkek kedi belli aralıklarla hormonlu çiş püskürterek bölgeyi işaretliyor. Bir süre sonra başka bir erkek kedi gelip o işaretin üstüne kendi işaretini bırakıyor. İlk gelen er kişi bıraktığı mesajlarının silindiğini fark edince sinirle tekrar işaret bırakıyor.
Bir taraftan biz deterjan ve hortumla sulayıp kokulu mesajları yok etmeye çalışıyoruz…

Sonuç; erkek kediler otopark mafyası gibi evin etrafını çevirdiler.
Dilber özgüven patlaması yaşadı ve iyice havaya girdi. O artık bölgenin Rita Hayworth’ı, Monica Bellucci’si, Charlize Theron’ıydı.

Ben dışarıda onun asistanı, aşçısı, garsonu, temizlikçisiydim. Mama kabından düşen parçalara bakıp duraksıyor, patron edasıyla “Kadın kör müsün? Alsana şunları… salak salak ne bakıyorsun suratıma? Ötedeki ıslaklık çiş. Temiz olayım di mi?” İfadesiyle iyice ukala bir psişik mod sergiliyordu.

Bir iyi tarafı varsa kişisel tarihinde hiç kimseyi tırmalamamıştı. Oysa bunların öfke potansiyelinin ne zaman yükseleceği pek belli olmazdı. Sabıkası, asabi anlarında pis pis bakmaktan ibaretti. Kaldı ki, çocukluğumdan beri kedi cinsinden şiddet görmeye alışıktım. Adeta potansiyel bir sinir boca etme aracıydım. Onların sevmediği biri ya da başka kedi mi geldi? Azarlanmam yetmiyor, kolum bacağım tırmık iziyle desen çalışmasına dönüyordu. Koala gibi yapışıp diş geçirerek mama nerde kaldı dayağı, aç pencereyi çıkacağım dayağı, yara bere içinde kaldığım vakayı adiyedendi. Önemli bir iş görüşmesine giderken jiletçi sanılmamak için yaz günü uzun kollu giydiğim olurdu.
İşte bu yüzden kedi dili ve edebiyatı, merakı olanlar için önemli bilgiler içerir.

Muradına erenler.

Sonunda evimizi çevreleyen erkek kedi ahalisi Dilber’i kıstırıp tek tek muradına ermiş bulunuyor. Dilber yerde yuvarlanma figürleriyle son günlerin azgınlıklarını yaşadı. Veee bugün kısırlaşma operasyonu için kliniğe bırakıldı. İyileşip geldikten sonra daha özgür bir yaşam onu bekleyecek. Ben de ırz polisi gibi arkasını kovalamayacağım.

Füsun ALTINOK

Önceki Bölüm:

📽️Kediname 31; Tombili Diye Bir Ağır Abi

Füsun ALTINOK

Füsun ALTINOK/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 3 Ağustos 2024

Yazarın Tüm Yazıları