EDCTOTO situs toto
Sadece gözlüğü ile gittiği olimpiyatlarda eli cebinde madalya kazandı. Yusuf Dikeç dünyanın dilinde – Kent Ekranı
17.4 C
Türkiye
Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana Sayfa Dünya Sadece gözlüğü ile gittiği olimpiyatlarda eli cebinde madalya kazandı. Yusuf Dikeç dünyanın...

Sadece gözlüğü ile gittiği olimpiyatlarda eli cebinde madalya kazandı. Yusuf Dikeç dünyanın dilinde

0

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Milli Takım sporcularından gelen madalyalarla Türkiye tarihi başarılara imza atarken atıcılık müsabakaları ile de sesini duyurmaya devam ediyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya getiren Yusuf Dikeç’e tüm dünyadan beğeni yağıyor. Atış yaptığı sırada rakibine kıyasla ekipmansız ve sade duruşunu yansıtan Dikeç’in fotoğrafı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Türkiye'ye gümüş madalyayı getiren Yusuf Dikeç dünya gündeminde! 'Ay  yıldız' detayı...Diğer Sporlar

Atıcılık yarışlarının havalı tabanca kategorisi karışık takım mücadelesinde genelde sporcuların kullandığı lens, göz kapağı ve kulak koruması gibi teçhizatları tercih etmeyen Milli sporcu Yusuf Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla Paris 2024’ün sosyal medyada en çok konuşulan isimi oldu.

Ekipman kullanmadan rahat bir şekilde yaptığı atışlarla takım arkadaşıyla birlikte finalde mücadele ederek gümüş madalya kazanan Dikeç’in fotoğrafı ve video görüntüleri sosyal medyada milyonlarca etkileşim aldı.

Çok sayıda uluslararası medya kuruluşunun sosyal medya hesaplarının yanı sıra milyonlarca takipçi sayısına sahip fenomen hesaplar milli sporcunun görsellerini paylaştı.

PARİS 2024’ÜN RESMİ HESABINDA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları`nın X hesabından yapılan paylaşımda, Yusuf Dikeç ile Güney Koreli Kim Yeji`nin fotoğrafları “İhtiyacımız olduğunu bilmediğimiz Olimpiyat atıcılık yıldızları” notuyla paylaşıldı. Ardından Paris 2024’ün hesabından Fransızca ‘Pas d’équipement, la médaille dans la poche’ cümlesi ve Türkçe çevirisi olan ‘Ekipman yok, madalya cebinde’ paylaşımı yapıldı. Cümle sonlarında ise Türk Bayrağı emojisine yer verildi.

MARCA’DAN VİDEOLU MESAJ

İspanyol Marca gazetesi 17 saniyelik bir videoyu X hesabından paylaşırken, “51 yaşındaki Yusuf Dikeç, benzersiz bir şekilde gümüş madalya kazandı” başlığını kullandı. Videodaki anlatımda Dikeç’in karizmatik duruşu vurgulanırken, cebindeki eli işaretlenerek Milli sporcunun kendinden emin tarzına atıfta bulunuldu.

‘EFSANE AURASINDAN BAŞKA BİR ŞEYE İHTİYACI YOK’

İngiliz DailyMail, ‘Olimpiyat yıldızının bu basit fotoğrafı neden sporseverleri hayrete düşürüyor ve interneti kasıp kavuruyor?’ başlığını atarak sosyal medya yorumlarını sayfasına taşırken USA Today ‘Türk atıcı Yusuf Dikeç’in 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanması için efsanevi aurasından başka fazla bir şeye ihtiyacı yoktu’ yazdı.

DİKEÇ’İN ANİMESİNİ ÇİZDİLER

Bu başarı sonrası Japon sporseverler, Dikeç’in kendine has stiliyle ilham alarak onu anime karakteri olarak tasarladı. Anime, Dikeç’in rahat tavırlarını ve atış sırasındaki benzersiz duruşunu yansıtarak dünya çapında dikkat çekti. Bu ilginç ve eğlenceli yaklaşım, Yusuf Dikeç’in hem Türkiye’de hem de dünyada atıcılık sporunun popüler figürü haline gelmesine katkı sağladı.

HİNDİSTAN’DAN BİLE ÖVGÜ YAĞIYOR

Hindistan’ın yayın kuruluşlarından India Today ise Dikeç için ‘Gösterişsiz ekipman ve Olimpiyat gümüş madalyası: 51 yaşındaki Türk atıcı, internet fenomeni oldu’ ifadelerine yer verdi. Atıcıların özel gözlük ve gürültü engelleyici kulak koruyucular dahil olmak üzere birtakım ekipman kullandığı hatırlatılan haberde, Dikeç’in bunlar olmadan gümüş madalya kazanarak ‘aurasını sergilediğine’ dikkat çekildi.

MUSK’IN DA RADARINA GİRDİ

Amerikalı milyarder Elon Musk da Dikeç’in fotoğrafının yer aldığı bir X paylaşımının altına, ‘nice’ kelimesini yazdı (Türkçe çevirisi güzel anlamına gelen bir kelime).

.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yetişen Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, “Olimpiyat oyunları 10 metre havalı tabanca kategorisinde” gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. 2008’den bu yana aralıksız olarak beş olimpiyata katılan Yusuf Dikeç, sonunda olimpiyat madalyasına ulaştı. Dünya sıralamasında 8 numarada bulunan Dikeç 4 Dünya Şampiyonası, 10 Dünya Kupası, 11 Avrupa Şampiyonası madalyasına şimdi de bir olimpiyat madalyası ekledi.

  • situs togel
  • EDCTOTO ROGTOTO ROGTOTO ROGTOTO ROGTOTO SAPITOTO SAPITOTO situs toto macau situs toto rtp live slot ROGTOTO
    77rabbit 98tiger 76kbett idr666 88cash apikbet88 pktoto ladangtoto 77rabbit 33hbet 66kbet nagaforwin
    
    hacklink