📽️’O kadar akıllı insan ya öldürülür ya hapislere atılırdı ‘ Kenan Işık’ın yıllar önce anlattığı Ulaş Bardakçı anısı gündem oldu

0

10 yıldır komada olan ve dün hayatını kaybeden duayen isim Kenan Işık, gündemdeki yerini korurken, Kim Milyoner Olmak İster programını sunduğu bir bölümdeki sözleri sosyal medyanın gündemi haline geldi.

Kenan Işık’ın, 68 kuşağının devrimci-gençlik önderi Ulaş Bardakçı hakkında çıkan soruyu anlatmadan önce bahsettiği anısı yeniden hafızalara getirildi.

Kenan Işık’ın, Ulaş Bardakçı sorusu gelince, “Ulaş, sınıf arkadaşımdı benim, 68 kuşağından. İki sene önümde oturdu benim. Ulaş Bardakçı, çok akıllıydı. O dönem o kadar akıllı insan ya öldürüldü ya hapislere atıldı ya da yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Türkiye sanki değerli insanlarını kaybetmiş gibi bir duygu var içimde” verdiği cevap sosyal medyada dolaşıma girdi.

76 yaşında hayatını kaybeden herkesin sevdiği isim Kenan Işık’ın bu sözleri, sosyal medyada yeniden gündem oldu. Kenan Işık’ın bu sözlerine karşılık sosyal medya kullanıcıları ise şu tepkiyi verdi: