Sahnesi köy ve mahalleler olan  11. Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali Yarın başlıyor!

0

Sahnesi köy ve mahalleler olan  11. Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali Yarın başlıyor!

İlki 2011 yılında yapılan Toprak Sahne Tiyatro Festivali bu yıl 23-24-25-26-27 Temmuz tarihlerinde Urla’da 11. Kez yapılacak.

11. Yıldır Urla’nın köylerine, mahallelerine, sokaklarına tiyatro götüren festival, yine birbirinden güzel tiyatro oyunlarına, değerli tiyatro sanatçılarına ev sahipliği yapacak.

Artık gelenek haline gelen Toprak Sahne Tiyatro festivalinde bu yıl Cem Davran, Hakan Gerçek, Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer, Prof. Dr. Semih Çelenk, Ceyda Özcan, Celil Nalçakan, Eren Aysan, Onur Özaydın, Doğu Yaşar Akal gibi isimler hem atölyelerle hem de sahneleyecekleri oyunlarla Urla halkına muhteşem bir yaz geçirtecekler.

Öte yandan Romanya Yaş Ateneul Ulusal Tiyatrosu, sahneleyecekleri oyunla kültürler arası etkileşimi de sağlayarak, festivali uluslararası boyuta taşıyacak.

11. si yapılacak tiyatro festivalinin bu yıl komitesinde Cem Davran’da bulunuyor. Davran, festivalin tüm detaylarını Toprak Sahne Tiyatrosu ile birlikte belirledi.

Festivalde bu yıl Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde, Bademler Köy Tiyatrosu’nda, Zeytinler Köyü’nde ve Barbaros Köyü’nde oyunlar sergilenecek. Öte yandan Urla Sanat Sokağı girişinde bulunan Biz Bize Aile Çay Evinde ise 3 farklı alternatif oyun seyirciyle buluşacak. Tüm oyunların halka açık ve ücretsiz olacağı festivalin kapanış oyunu ise Cem Davran’ın kurucusu olduğu Davran Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Üçü Bir Arada’ oyunu ile yapılacak.

Festival programını takip etmek isteyenler Toprak Sahne Tiyatrosu’nun sosyal medya hesabını ya da  www.topraksahnetiyatrofestivali.com internet sitesini inceleyebilirler.