Fiziksel ve zihinsel yeterlilik şüphesi bu kez Trump’a yöneldi.

0

Fiziksel ve zihinsel yeterlilik şüphesi bu kez Trump’a yöneldi.

Yaşı,fiziksel ve zihinsel yeterliliğinin yoğun bir şekilde sorgulanması üzerine Birleşik Devletler Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinden sonra bu defa Cumhuriyetçi Parti’nin adayı eski başkan Donald Trump’ın yaşı ve hastalıkları gündemde.

Biden (81) adaylıktan çekilince Donald Trump (78), Amerikan tarihinin en yaşlı adayı oldu.

Uzmanlara göre, Trump’ın kalp hastalığı ve obezite geçmişi var. Buna rağmen Trump kampanya sırasında tıbbi riskleriyle ilgili olarak harhangi yeni bir kan tahlili veya ayrıntılı bir tetkik sonucu yayımlamadı.

Bunun yerine Trump’ın kampanya ekibi, geçen yıl Kasım ayında bir pratisyen hekimin imzaladığı ve eski başsanın zihinsel, fiziksel sağlığının mükemmel olduğunu belirten üç paragraflık bir mektubu yayımladı. Trump’ın kampanya ekibine göre, yeni bir tıbbi raporun yayımlanmasına gerek yok.

Trump’ın başkanlık yıllarında Beyaz Saray’daki doktoru Teksas Milletvekili Ronny Jackson o yıllarda eski başkana zihinsel ve fiziksel bir check-up uygulandığını açıkladı. Bu kontrolün raporu yayımlanmadı.

ABD’de yapılan araştırmalarda başkan adaylarının yaşlarının seçmenler için önemli olduğu ortaya çıktı. Son olarak geçen haftaki Cumhuriyetçi Parti Kongresi öncesinde yapılan bir ankette katılımcı seçmenlerin %60’ı Trump’ın yeni dönem başkanlık için çok yaşlı olduğunu belirttiler.