Araştırma: Z kuşağı lezzetten çok sağlığı tercih ediyor.

0

Araştırma: Z kuşağı lezzetten çok sağlığı tercih ediyor.

ABD’de 2.000 kişi üzerinde yapılan araştırma, Z kuşağının taze meyva suyu içmeyi, çiğ yumurta tüketmeyi tercih ediyor ve protein alımını artırma konusuna önem veriyor.

Z kuşağı, dengeli beslenmenin tam olarak nelerden oluştuğu konusunda en az bilgiye sahip olan (yüzde 40) ve beslenme konusunda en az bilgiye sahip (yüzde 19).

Buna rağmen yüzde 64’ü, kendileri için en sağlıklı olana dair rehber olarak sosyal medyada gördüklerini takip ediyor .

Z kuşağının ortalama bir üyesi, yemeklerinin yüzde 23’ünden keyif almıyor çünkü lezzetten çok kendileri için sağlıklı olana öncelik veriyorlar.

Ancak 65 yaş ve üzeri kişiler, yemekten aldıkları keyfi ilk sıraya koyma eğilimindeydiler ve yemeğin içindekilere en az önem veriyorlardı.

Araştırmayı yaptıran Warburtons protein serisi, proteinin gizemini çözmek ve protein hedeflerine ulaşmanın ne kadar kolay olduğunu haykırmak için 2023’ün spor kişiliği Mary Earps MBE ile iş birliği yaptı.

Mary şunları söyledi: “İnsanlar mümkün olduğunca fazla protein tüketmeye çalışırken, tadı ön planda tutmadan çok fazla zaman ve çaba harcıyorlar.

“Benim için bu çok açık; çiğ yumurta ile protein dolu simit arasında seçim yapmam gerekseydi, öğle yemeğinde hangisini seçeceğimi biliyorum.

“Vücudumuza enerji sağlamak ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak mümkün olduğunca çok şey başarmak için dengeli bir diyete sahip olmak önemlidir ; ancak bu asla kişisel eğlenceden ödün verme pahasına olmamalıdır.

“Kendinizi doğru şekilde beslemek karmaşık olmak zorunda değil, hızlı ve lezzetli olabilir, böylece diyetinizi karmaşıklaştırmaya harcayacağınız saatleri, topları ağdan uzak tutmaya harcayabilirsiniz.”

Araştırmada ayrıca katılımcıların yüzde 18’inin protein tozlarını sevmediği, bunların dörtte birinin içtiğinde iğrendiğini, yüzde 11’inin ise bunun bir angarya gibi geldiğini söylediği ortaya çıktı.

Ve yüzde 45’i proteinin genel olarak kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyor, çünkü çok fazla farklı sağlık iddiası var (yüzde 38) veya ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda çelişkili bilgiler var (yüzde 33).

Ve bunların dörtte biri beslenme konusundaki bilgilerini iyi veya mükemmel olarak değerlendiriyor.

Ancak yetişkinlerin yüzde 27’si geçmişte diyet trendlerini takip ettiğini itiraf ederken, yüzde 37’si daha sonra pişman olduğunu söylüyor.

OnePoll.com üzerinden yapılan araştırmaya katılanlar arasında , genç neslin, aslında pek hoşlanmasalar bile, başkalarının yanında sağlıklıymış gibi görünmek için yemek yeme konusunda en suçlu olduğu görüldü.

Ekmek yapım şirketinden Jonathan Warburton, “Araştırmalar, insanların protein gibi şeyleri artırmanın lezzetten ödün vermek anlamına geldiğini düşündüğünü gösteriyor ve durum kesinlikle böyle olmak zorunda değil.” dedi.

“İnsanların hayatın lezzetli zevklerinden bazılarından vazgeçmeden hedeflerine ulaşmalarını istiyoruz. Bu nedenle enerji depolamak ve iyi hissetmek için lezzetli, kolay ve hızlı yiyecekler seçmek önemlidir.