📽️911’le yardım çağırdı; polis tarafından öldürüldü

0

📽️ 911’le yardım çağırdı; polis tarafından öldürüldü

ABD’nin Illinois eyaletindeki Sangamon kasabasında yaşayan Sonya Massey’in polise yaptığı yardım çağrısı hayatına mal oldu. 36 yaşındaki kadın yardım çağrısına giden polislerden biri tarafından öldürüldü.

Katil polis, kadının elindeki bir tencere sıcak suyu tehdit saydı ve Sonya Massey’i başından üç kurşunla vurdu.

Sonya Massey, evinin etrafında dolaşan biri nedeniyle 911’i aradı. Bir süre sonra eve Sangamon’un şerif ofisinden iki polis gitti. Polisler evin dışında yaptıkları keşifte Bayan Massey’in aracının ön camının kırıldığını tespit ettiler.

Eve giren polisler, Sonya Massey’den kimlik istediler. Bu sırada polislerden Sean Grayson ocağın üzerinde içinde su kaynamakta olan tencereyi gördü. Sonya Massey ocağı söndürüp tencereyi lavaboya koyarken polise “seni İsa adına azarlıyorum” deyince şerif yardımcısı polis memuru Grayson sinirlenip Tanrıya küfretmesen (küfür) iyi olur, yoksa o (küfür) suratından vururum” dedi. Silahını çekip Sonya Massey’den tencereyi bırakmasını istedi. Massey “Tamam. Özür dilerim” dedi, yere çöktü ve ellerini kaldırdı. Bu sırada 30 yaşındaki Polis Sean Grayson kadına üç el ateş etti. Başından vurulan 1 çocuk annesi Sonya Massey orada hayatını kaybetti.

Olayın gelişimi katil polisin ortağı diğer şerif yardımcısının göğüs kamerası tarafından kaydedildi.

Polisle öldürülen siyahi kadın arasında mutfak tezgahı vardı ve aralarındaki mesafe de katil için güvenliydi. Nitekim bu durum Polis Sean Grayson’ın cinayetten yargılandığı davada savcının iddiasının temelini oluşturdu.

Mahkemenin jürisi sanık polisi birinci derece cinayetten suçlu buldu. Polisin cezası mahkeme yargıcı tarafından belirlenecek.