Burundan COVID-19 aşısı için insan üzerinde denemelere başlandı

0

Burundan COVID-19 aşısı için insan üzerinde denemelere başlandı

Bununla ilgili klinik deneyde , ABD genelinde üç merkezden katılımcı yer alıyor .

Araştırmacılar, aşı adayının enjeksiyon yoluyla verilen COVID aşılarından daha iyi koruma sağlayabileceğine inanıyor.

“Konseptimiz yeni nesil aşılar aramak,” dedi Boston Çocuk Hastanesi’nde epidemiyolog ve baş inovasyon görevlisi ve ABC News’e katkıda bulunan Dr. John Brownstein. “Pandemi boyunca, inanılmaz bir bilimsel atılımla COVID aşıları elde ettik, inanılmaz hızlı bir şekilde üretime girdiler ve güvenli ve etkili oldular. Ancak elbette mevcut aşıların zorlukları olduğunu da kabul ediyoruz.”

Yeni aşı adayı nedir?

Aday olan MPV/S-2P, insanlarda hastalığa neden olmayan fare zatürre virüsü (MPV) adı verilen bir virüsün canlı olarak zayıflatılmış versiyonunu kullanıyor.

MPV, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 virüsünün insan hücrelerine bağlanmak ve onları enfekte etmek için kullandığı spike proteininin stabilize edilmiş bir versiyonunu iletecektir. Bu, vücuda proteini tanımayı öğretecek ve bir kişi enfekte olduğunda bağışıklık hücrelerini saldırmaya eğitecektir.

İnsan olmayan primatlarda yapılan klinik öncesi deneyler, MPV/S-2P’nin güvenli ve iyi tolere edilebilir olduğunu ve hem SARS-CoV-2 antikorlarında hem de burun ve solunum yollarını kaplayan epitel hücrelerinde güçlü bir bağışıklık tepkisi ürettiğini buldu.