Microsoft 365’in çöktüğü belirtiliyor.

0

Microsoft 365’in çöktüğü belirtiliyor.

Küresel internet kesintileri havayollarını, medyayı, bankaları etkiledi.

Dünya genelinde havayollarını, medyayı ve bankaları etkileyen internet ve bilişim sistemleri kesintileri yaşanıyor.

Yaşanan küresel internet ve bilişim kesintilerinin sebebi bilinmiyor. Ancak, Microsoft sıkıntıların başlamasından kısa süre sonra yaptığı açıklamada, Microsoft, hizmet sorunlarının ardından “hafifletici önlemler” aldığını duyurdu.  Şirket, ABD’deki bulut hizmetleriyle ilgili sorunları ve birçok uygulama ve hizmetini etkileyen bir problemi araştırdığını söyledi.

ABD’de ülkenin büyük havayolu şirketlerinin seferleri aksadı. Havayolu şirketleri iletişim sorunları yaşadıklarını bildirdiler. Peş peşe rötarlar oluştu. Havayolu kuruluşları uçaklarını havalandırmadılar.

Birleşik Krallık’ta Sky News kanalının yayını kesildi. Ryanair Havayolu şirketi kendi bilgisayar ağında kesintiler oluştuğunu açıkladı. Edinburgh havalimanında gidişleri gösteren dev pano dondu.

Berlin havalimanı yetkilileri teknik bir sorundan ötürü gecikmeler olduğunu bildirdiler. Birçok hava yolu şirketi bilişim sistemlerinde sorunlar oluştuğunu duyurdular.

İspanya’da da ülkedeki bütün havalimanlarını etkileyen sorunlar oluştuğu bildirildi.

Avustralya’da bile ülkenin telekomünikasyon devi Testra şirketi hizmetlerinde kesintiler oluştuğunu açıkladı. Açıklamada, “CrowdStrike ve Microsoft’u etkileyen küresel sorunlar bazı sistemlerimizi bozuyor. Sorun bazı müşterilerimiz için bazı aksaklıklara neden oluyor ve sabrınız için teşekkür ederiz” denildi. Sydney Havalimanı’nda da küçük çaplı kaos oluştu.