Çöken Microsoft 365 Türkiye’yi nasıl etkiliyor.

0

Çöken Microsoft 365 Türkiye’yi nasıl etkiliyor.

Tüm dünyada yaşanan problemi Türkiye’de Türk Hava Yolları, Sun Express ve Pegasus’un da Check-In işlemlerinde kendini gösterdiği öğrenildi

Dünya çapındaki BT kesintileri Türkiye’den de Pegasus ve Türk Hava Yollarının sistemini etkiledi. Yolcular Check-In işlemlerini yapamadıklarını aktarıyor.

Sorundan etkilenen bir başka kurum da Denizbank oldu. Denizbank’tan yapılan açıklamada, “Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi.

Sistemsel sorun yaşayan TÜVTÜRK’ten de bir açıklama geldi. Açıklamada, “Türkiye genelinde bir problem var. Destek birimimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede araç sahiplerine hizmet vereceğiz” denildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti.

Yahya Üstün, “Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada Türkiye’de National Geographic TV Kanalı da yayın yapamıyor.