📽️Trump’a suikast girişiminde polisin uyarıldığının videolu kanıtı… Ateş etmeden 1,5 dakika önce!

0

📽️Trump’a suikast girişiminde polisin uyarıldığının videolu kanıtı… Ateş etmeden 1,5 dakika önce!

Birleşik devletler eski başkanı ve gelen seçimde başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde büyük güvenlik zafiyeti olduğuna dair argümanlardan biri de miting alanının yakınında bulunanların gördükleri suikastçi konusunda polisi uyardıklarına dair tanıklık etmeleriydi.

Sosyal medyada bu uyarının görüntüsü de yayımlandı. 

Görüntüde, cep telefonuyla videoyu çeken kişi ve yanındakiler, önce kendi aralarında miting platformunun yakınında bulunan binanın çatısında birini gördüklerini konuşuyorlar. Çekilen videoda suikastçı Thomas Crooks’un çatıda sürünerek ilerlediği açıkça görülüyor. Daha sonra yerel polis teşkilatından bir polise “memur, memur!” diye seslenildiği, “çatıda, çatıda!” dendiği duyuluyor. Ayrıca videoyu çeken kişinin uyarılan siyah giysili polisi de kareye aldığı da görülüyor.

Videoda sesleri duyulanlardan Ben Maser, gazetecilere, videoyu çekmeye başlamadan 30 saniye önce polisi iki kere uyardığını belirtti.

Yapılan analizlerde bu uyarılardan yaklaşık 1,5 dakika sonra suikastçinin ateş etmeye başladığı belirlendi.

Yine analizlere göre, 1,5 dakika suikastçinin engellenmesi için yeterli bir süre.

Aslında uyarının dikkate alındığı ve bir polisin merdivenle çatıya tırmandığı, polisi gören suikastçının tüfeğini polise yönelttiği memurun da merdivenden geri indiği anlatılıyor. Bunu yapmaktansa ihbar alınır alınmaz Trump’ın arkasında bulunan binanın çatısındaki Gizli Servis mensubu tüfekli keskin nişancıların uyarılmasının daha doğru olacağı belirtiliyor.

Uzmanlara göre, yerel polisle koruma işinin asıl sorumlusu Gizli Servis arasında bir telsiz ya da alarm iletişimi olsaydı suikastçinin ateş etmesi önlenebilirdi.

Gizli servisin ve yerel polis teşkilatının görmediğini sade insanların görüp uyarıda bulunmaları dışında güvenlik zaafiyetine dair bir başka argüman da Donald Trump’ın konuştuğu platformun yakınındaki binanın çatısında 130-140 metre mesafedeki mekanda mutlaka önlem alınması gerektiği yolunda.

Gerek FBI, gerek başkanların ve eski başkanların korunmasından sorumlu Gizli Servis ve gerekse yerel polis teşkilatı güvenlik zaafiyeti konusundaki sorulara karşı hala sessiz.