Gareth Southgate istifa etti.

0

Gareth Southgate istifa etti.

İngiltere Milli Futbol Takımı teknik direktörü Gareth Southgate Euro 2024 finalinde İspanya yenilgisinin ardından istifasını açıkladı.

Southgate Futbol Federasyonu’nun web sitesinde taraftarlara hitap etti. İngiltere adına futbol oynamanın ve milli takımı yönetmenin hayatının onuru olduğunu belirten Gareth Southgate, “Ama artık yeni bir dönem için değişim zamanı. Pazar günü Berlin’de İspanya’ya karşı oynadığım final, İngiltere menajeri olarak benim son maçımdı” diye konuştu.

İngiltere Milli Takımı’nı 102 maçta yönettiğini vurgulayan Southgate, “İngiltere, her şey için çok teşekkürler” ifadesini kullandı.

Gareth Southgate’in yönettiği ekip, Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya’ya 2-1 yenilerek İngiltere Milli Takımı’nın 58 yıllık şampiyonluk kupası umutlarını bir kez daha boş çıkarmıştı.

Futbolun beşiği İngiltere’nin A milli futbol takımı en son 1966’daki Dünya Kupası’nda finalde Almanya’yı yenerek şampiyon olmuştu.

İngiltere Milli Futbol Takımı’nı 8 yıldır yöneten Gareth Southgate takımı, Avrupa Şampiyonası’nda iki kez (2024-2021) finallere, dünya şampiyonasında bir kere (2018) yarı finale ve çeyrek finale (2022) taşımıştı.