Artık resmen başkan adayı. Kendisini Hitler’e benzeten senatörü başkan yardımcısı adayı yaptı.

0

Artık resmen başkan adayı. Kendisini Hitler’e benzeten senatörü başkan yardımcısı adayı yaptı.

Donald Trump yaralandığı suikast girişiminden sonra bir yıldız gibi giriş yaptığı Cumhuriyetçi Parti kongresinde başkan adayı olarak seçildi. Trump, başkan yardımcısı adayı olarak zamanında kendisine ağır eleştiriler yönelten Ohio senatörü James David Vance’i seçti.

Abd’nin Wisconsin eyaleti’nde Milwaukee kentinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti kongresine yaralı kulağındaki bandajla giriş yapan Trump uzun süre alkışlandı, kongreye katılanlarla birlikte “USA” tezahüratı yaptı. Katılımcılar, Trump’ın yaralandıktan sonra sıkılı yumruğuyla bağırdığı gibi “mücadele, mücadele, mücadele” tezahüratı da yaptılar.

Trump başkan yardımcısı adayı J.D.Vance ile birlikte kongrede

Eski başkanın, kongrede merakla beklenen kararı da belli oldu. 2024 Abd başkanlık seçiminde başkan yardımcısı adayı olarak Ohio senatörü James David Vance’i seçti.

Vance’in, Cumhuriyetçi Parti’den çok güçlü aday adayları arasından aday gösterilmesi dikkat çekti.

Üstelik Vance koyu bir muhafazakar olarak zamanında Donald Trump’ın keskin karşıtlarından biriydi. Vance Trump için “aptal” tanımını kullanmanın yanı sıra eski başkanı Hitler’e benzetmişti.

2024 seçimleri yaklaşırken “asla Trumpçı”lıktan hızlı bir dönüş yapan ve “en sadık Trumpçı” olan Vance, izolasyonist bir politikacı olarak biliniyor. Bu yanıyla J.D Vance, Abd’nin Ukrayna’ya yaptığı yardıma yüksek sesle karşı çıkan bir siyasetçi.  Ohiolu senatör, ekonomi alanında popülist politikaların da hararetli bir savunucusu.