Yargılamada karar açıklandı; ünlü aktör ağladı.

0

Yargılamada karar açıklandı; ünlü aktör ağladı.

Film setinde setinde kameramanın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak kasıtsız adam öldürmekten yargılanan Amerikalı aktör Alec Baldwin hakkındaki dava, hakim kararıyla düştü.

Duruşmada hazır bulunan Alec Baldwin kararı duyduğunda hıçkırıklarla ağladı.

ABD’de Olayın meydana geldiği New Mexico eyaletinin başkenti Santa Fe’de görülen davada yargıç, savcıların delilleri sanık tarafıyla adil bir şekilde paylaşmadığına hükmetti ve bu nedenle davayı reddetti.

Alec Baldwin olayla ilgili olarak bir daha yargılanamayacak.

Olay Ekim 2021’de New Mexico eyaletinde Alec Baldwin’in başrolünü ve prodüktörlüğünü yaptığı Rust adlı western filminin çekimleri sırasında meydana gelmişti. Prova aşamasında Alec Baldwin’in kendisine verilen revolver tabancayı denediği sırada silah ateş almış ve silahın içindeki gerçek merminin isabet ettiği kameraman Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti.

Savcılar, Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürmekten dava açmışlardı. İlk dava düşmüş ancak savcılar Alec Baldwin’i yine suçlamışlardı.

İkinci davada Baldwin’in avukatları, savcılığı, delilleri gizlemekle itham ettiler.

Savcıların kameramanı öldüren mermiler diye mahkemeye sunduğu gerçek mermilerin olayla ilgisinin olmadığı ortaya çıkmıştı. Tabancadan çıkan gerçek merminin içinde bulunduğu mühimmat setinin başka bir davanın dosyasına kayıt olduğu belirlenmişti.

Yargıç, kararında söz konusu bilgilerin savunmaya verilmesi gerektiğini belirtti. Kararını açıklarken, “Devlet bilgiyi kasıtlı olarak sakladı. Mahkemenin bu yanlışı düzeltmesinin hiçbir yolu yok” dedi.