Clint Eastwood’un Spagetti Western Türünü Başlatan Filmi “A Fistful of Dollars” Yeniden Çekiliyor

0

Clint Eastwood’un Spagetti Western Türünü Başlatan Filmi “A Fistful of Dollars” Yeniden Çekiliyor

“A Fistful of Dollars” yeni bir uyarlama ile sinemalara geliyor.

Clint Eastwood’un başrolünde yer aldığı “Bir Avuç Dolar” filmi spagetti western türünü başlatan yapım olarak biliniyor.

Sergio Leone’nin yönettiği ve Clint Eastwood’un başrolünde yer aldığı 1964 yapımı Bir Avuç Dolar, “spagetti western” türünün öncüsü olarak biliniyor ve şimdi yeni bir uyarlama ile sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sinema tarihinin en önemli western filmlerinden biri olarak kabul edilen klasik yapımın yeniden çekimi, Hollywood’un deneyimli isimlerinden  Gianni Nunnari’nin (300) ve Simon Horsman’ın (Magazine Dreams) kurduğu Euro Gang Entertainment  şirketi tarafından yürütülüyor. Ekibe, İtalyan yapım ustası Enzo Sisti  (Ripley) ve orijinal filmin yapımcısı olan Roma merkezli Jolly Film de katılıyor.

A Fistful of Dollars, isimsiz bir silahşorun, açgözlülük, gurur ve intikam duygularıyla parçalanmış bir kasabada iki rakip aileyi birbirine düşürerek kendi çıkarı için kullanmasını konu alıyor. Film, 1960’ların ortalarında vizyona girdiğinde sadece spagetti western türünün doğuşuna öncülük etmekle kalmadı, aynı zamanda Clint Eastwood’un kariyerinin de başlangıç noktası oldu. Ayrıca ünlü besteci Ennio Morricone’nin de tanınmasına katkıda bulundu.

A Fistful of Dollars’ın büyük başarısı For a Few Dollars More (Birkaç Dolar İçin) ve The Good, the Bad and the Ugly (İyi, Kötü ve Çirkin ) gibi Eastwood’un başrolde olduğu iki devam filmiyle birlikte ikonik bir üçlemenin ortaya çıkmasını sağladı. İlginç bir şekilde A Fistful of Dollars’ın kendisi de Akira Kurosawa’nın klasik yapıtı  Yojimbo’nun gayri resmi bir yeniden çevrimi olarak biliniyor.

Yeni uyarlama hakkında henüz çok fazla detay açıklanmamış olsa da projenin İngilizce olması bekleniyor. Senarist, çekim tarihi ve oyuncu kadrosu gibi önemli bilgiler ise henüz netleşmedi. Bu filmin ilk önemli yeniden çevrimi olacak. Daha önce 2019’da duyurulan bir TV dizisi projesi hayata geçirilememişti.

Kayıp Rıhtım