Büyük göğüslü kadınlar diğer kadınlara göre daha fazla saldırganlığa maruz kalıyor.

0

Büyük göğüslü kadınlar diğer kadınlara göre daha fazla saldırganlığa maruz kalıyor.

Büyük göğüslü kadınlar daha büyük bir tehdit olarak görülüyor.

Vücut imajı söz konusu olduğunda, daha büyük göğüslere sahip olmak birçok kadının hayalini kurduğu bir şeydir.

Ancak ne dilediğinize dikkat edin; daha büyük göğüs ölçüsüne sahip olanlar daha fazla saldırganlığa maruz kalma eğilimindedir.

Bu sonuç, Texas A&M Uluslararası Üniversitesi araştırmacılarının öncülüğünde yapılan yeni bir araştırmaya dayanıyor .

Araştırmada, bu saldırganlığın, büyük göğüslü kadınların tehdit olarak algılanmasından kaynaklanabileceği öne sürülüyor.

Ekip çalışmada, ‘Erkeklerin kadınların meme morfolojisine, özellikle de büyüklüğüne verdikleri büyük önem göz önüne alındığında, kadınlar genel olarak bu faktöre dikkat ediyor’ ifadelerini kullandı.

Ekip, yaptıkları çalışmada meme büyüklüğünün kadınlarda saldırganlığa etki edip etmediğini anlamaya çalıştı.

Ray Garza liderliğindeki ekip, Sexes dergisinde yayımlanan araştırmalarında şu açıklamayı yaptı: ‘Erkeklerin arzuladığı fiziksel özellikler, kadınlarda cinsiyetler arası rekabet taktiklerini yönlendirebiliyor.

‘Kadınların sözlü ve dolaylı saldırganlık gibi rakip aşağılama taktiklerine başvurma olasılığını etkilemede meme morfolojisinin rolünü test ettik.’

Ekip, 114 kadını çalışmaya dahil etti ve kadınlara, hem boyutları hem de sarkıklıkları (ptosis olarak da bilinir) açısından manipüle edilmiş çeşitli kadın göğüsleri görüntüleri gösterildi.

Önemlisi, görüntülerin yalnızca kadının boynunun alt kısmından gövdesinin üst kısmına kadar olan kısmını içermesi, yani yüzünün dikkate alınmamış olmasıydı.

Katılımcılara her bir görsel için kadına karşı ‘dolaylı saldırganlık’ yapma olasılıklarının ne kadar olduğu soruldu.

Ekip, ‘Örneğin: Onun hakkında kötü niyetli dedikodu yapmak, onun hakkında zararlı söylentiler yaymak veya onu toplumdan dışlamaya çalışmak’ şeklinde açıklama yaptı.

Sonuçların analizi, saldırganlık ile meme büyüklüğü arasında ‘anlamlı’ bir bağlantı olduğunu, ancak sarkıklık arasında bir bağlantı olmadığını ortaya koydu.

‘Göğüs büyüklüğünün diğer kadınlara karşı rakip aşağılamasında etkili olduğu, daha büyük göğüs ölçüsüne sahip kadınların sözlü ve dolaylı saldırıların kurbanı olma olasılığının daha yüksek olduğu’ belirtildi.

Bulguların nedeni henüz netleşmezken, ekip saldırganlığın daha büyük göğüslü kadınların daha fazla tehdit oluşturduğu algısından kaynaklanabileceğini öne sürüyor.

‘Kadınların, özellikle çiftleşme alanında, diğer kadınlarla rekabete girmelerini sağlayan psikolojik mekanizmalara sahip oldukları öne sürülüyor’ diye açıklıyorlar.

‘Eğer erkekler büyük, sarkık olmayan göğüslü kadınları çekici buluyorsa, kadınlar böyle göğüs morfolojisine sahip olanlara karşı daha dikkatli olabilir ve bu kadınların oluşturduğu rekabet riskini azaltmak için taktikler uygulayabilirler.’

Araştırmacılar, sarkıklığın saldırganlığı etkilememesinin sebebinin katılımcıların yaşları olabileceğini söylüyor.

‘Meme sarkması genellikle kadının yaşının bir göstergesidir, çünkü kadınlar yaşlandıkça sarkma da artar’ sonucuna vardılar.

‘Katılımcılarımız gençti ve kendi yaşlarındaki kadınlarda sarkıklık seviyelerine kıyasla meme büyüklüğüne daha kolay dikkat ediyor olabilirler; bu nedenle, ptozisteki değişikliklere dayanarak kadınları rekabetçi rakipler olarak görmüyorlar.’