Kent Ekranı

Biden’dan yeni gaflar. 

Biden’dan yeni gaflar. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın Washington’daki NATO liderler zirvesinin kapanışında yapacağı basın toplantısı merakla bekleniyordu. Amerikan medya kuruluşları, ABD Başkanı’nın aylar sonra gazetecilerin karşısına ilk defa tek başına çıkacağı bu basın toplantısını zihinsel durumuyla ilgili “sınav” olarak görüyordu.

Sınav pek iyi geçmedi.

Biden söz konusu basın toplantısından önce NATO zirvesine davetli Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile medyanın karşısına çıktı. Biden Zelensky’i takdim ederken “Bayanlar baylar Başkan Putin” dedi. Hatasını farkedip Putin’e çok odaklandığını söyledi ve Zelensky’e hitaben “Başkan Putin mi? Başkan Putin’i yeneceksin” ifadelerini kullandı.

Bu sırada gülen Zelensky Putin’i kastederek “Ben daha iyiyim” dedi. Biden ise buna cevaben “Sen çok daha iyisin” diye konuştu.

ABD Başkanı, bir oda dolusu haberci ile karşı karşıya kaldığı basın toplantısında ise önce NATO zirvesiyle ilgili bilgiler verdi. Biden’ın ayrıntılı bilgiler vermesi dikkat çekti.

Basın toplantısının soru-cevap bölümünde ise tabii ki zihinsel durumuyla ilgili şüpheler konusunda ve adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine ilişkin soru yağmuruna tutuldu.

İkinci dönemi için başkan adaylığından çekilmeyeceğini belirtti; başladığı işi bitirmek zorunda olduğunu söyledi.

O arada kritik bir gaf daha yaptı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i kastederken “Başkan Yardımcısı Trump” dedi. Üstelik bu sözler üzerine basın toplantısının düzenlendiği odada mırıldanmalar olurken hatasının farkına varmadı.

Biden bir sonu üzerine bilişsel teste ihtiyacı olmadığını “iki ya da yedi doktor da görse” hakkındaki “eleştirilerin” bitmeyeceğini söyledi.

Exit mobile version