Çay içmenin kalbi korumak için en iyi içecek olduğu belirtiliyor.

0

Çay içmenin kalbi korumak için en iyi içecek olduğu belirtiliyor.

Bir araştırmada en sevilen altı içecek test edildi – sağlık yararları açısından çay açık ara kazanan oldu

Kahve, alkol, gazlı içecek, enerji  içeceği ve meyve suyu gibi altı popüler içecek arasında çay, sağlık açısından faydaları bakımından ilk sırada yer aldı .

Avustralya’daki New South Wales  Üniversitesi’nin yaptığı analizde,  uzun vadede yüksek oranda çay tüketen yetişkinlerin kalp hastalığından ölme riskinin ortalamaya göre yüzde 19 daha düşük olduğu bulundu .

Kahve de kalp riskini azaltıyor ancak bu sadece erkekler için geçerli. Gazlı içecekler ve alkol ise tehlikeyi artırıyor.

Çay Danışma Paneli’nde diyetisyen olan Dr. Carrie Ruxton, “Bu yeni süper çalışmanın sonuçları, çayın kalbimizi korumada ilk sırada geldiğini gösteriyor . ” dedi.

Current Developments in Nutrition dergisinde yayınlanan araştırmada , kalp hastalığı ile popüler içeceklerin uzun süreli tüketimi arasındaki bağlantıya dair daha önce yapılmış 20 çalışma incelendi.

Çay, her iki cinsiyet için de tutarlı sağlık yararları sağlayan tek içecekti .

Çay yapraklarında bulunan sağlık güçlendirici polifenollerin bir dizi faydasının olduğu düzenli olarak yapılan araştırmalarla ortaya konuyor.

Çay, antioksidan görevi görerek kandaki zararlı molekülleri temizleyip hücre hasarını önlüyor; ayna zamanda stresi azaltıp metabolizmayı hızlandırıyor.

Dr. Carrie Ruxton;
“Her gün içilen ekstra bir fincan çayın, kalp damar hastalıklarından ölme riskimizi yüzde dört oranında azalttığını ve erken yetişkinlik döneminden veya hatta çocukluktan itibaren uzun vadeli bir çay içme alışkanlığı edinmenin faydalarını gösterdiğini” söyledi.