Biden’a George Clooney de çağrı yaptı: “Yarıştan çekil!”

0

Biden’a George Clooney de çağrı yaptı: “Yarıştan çekil!”

Yaşı ve sağlığı sebep gösterilerek eleştirilerin hedefi olan Biden, rakibi Donald Trump ile katıldığı canlı yayında gösterdiği ‘berbat’ performans bardağı taşıran son damla oldu.

Kendi partisi olan Demokrat Parti’de ciddi sayıda isim Biden’ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünürken demokratlara destek veren sanat camiasından da sesler yükselmeye başladı.

Trump’tan nefret eden ve her fırsatta demokratlara destek açıklayan sanatçılar Biden’ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bu kapsamda ilk konuşanlardan biri de ünlü aktör George Clooney oldu.

“Biden’ı seviyorum ama yeni bir adaya ihtiyacımız var”

Clooney, New York Times gazetesine “Biden’ı seviyorum ama yeni bir adaya ihtiyacımız var” başlıklı bir yorum yazısı göndererek, Biden’a adaylıktan çekilmesi çağrısı yapanlar arasına katıldı.

Biden’ı bir başkan olarak, bir arkadaş olarak sevdiğini ve karakterine güvendiğini söyleyen Clooney, Biden’ın son dört yılda birçok “savaşı” kazandığını, ancak “kazanamayacağı tek savaşın zamana karşı savaş olduğunu” ifade etti.

Biden’a adaylıktan çekilmesi için kendi partisi içinden yapılan çağrılar artarken, Demokrat Parti’nin büyük bağışçıları arasında olan Disney ailesinin mirasçısı Abigail Disney de aynı çağrıda bulunmuştu.