Kent Ekranı

Barcelona’da turiste su tabancasıyla ıslak mesaj “Evine Git!”

Barcelona’da turiste su tabancasıyla ıslak mesaj “Evine Git!”

İspanya Barcelona’da kent sakinlerinin aşırı turizmi protestosu artık doğrudan turitstlere yöneldi. Kentte binlerce kişi bir yandan protesto yürüyüşü yaparken bir yandan da içlerinden bazıları sloganlar eşliğinde restoranlarda ya da kafelerde oturan turistleri su tabancalarıyla ıslattı.

Barcelona polisi protesto gösterisine 2,800 kişinin katıldığını duyurdu. Ancak protestocu grup yaklaşık 20 bin kişinin gösteriye katıldığını belirtti.

Barcelona’da da protestoların sebebi, aşırı turizmin başta kiralar ve beslenme olmak üzere kentte şehir sakinleri için yaşam maliyetini aşırı yükseltmesi.

Barcelona Belediye Başkanı, şehirde son 10 yılda kiraların %70 artmasından şikayetçi. Başkan Jaume Collboni, yabancı ziyaretçilere konut kiralama iznini yenilemeyeceklerini böylelikle 2028’de Barcelona yerlileri için 10,000 konut kapasitesi yaratacaklarını bildirdi.

Dünyanın önde gelen turistik kentlerinden Barcelona’yı 2024’ün ilk 5 ayında 33 milyon kişi ziyaret etti. Bu sayı 2023 toplamında 26 milyondu. Bu 26 milyon turist kente 10 milyar 400 milyon dolar para bıraktı.

Exit mobile version