Kent Ekranı

Amerikalı elektrikli araç sahiplerinin neredeyse yarısı benzinle çalışan arabalara geri dönmek istiyor

Amerikalı elektrikli araç sahiplerinin neredeyse yarısı benzinle çalışan arabalara geri dönmek istiyor

Yeni verilere göre, elektrikli araç sahibi Amerikalıların önemli bir kısmı alıcının pişmanlığını yaşıyor.

McKinsey & Co.’nun  bu ay yayınlanan 2024 Mobilite Tüketici Nabzı  , ABD’deki elektrikli araba sahiplerinin %46’sının bir sonraki satın almalarında gazla çalışan bir araca geri dönme olasılıklarının “çok” yüksek olduğunu söylediğini ortaya çıkardı.

Dünya çapında yaklaşık 37.000 tüketicinin katıldığı ankette, ABD’den daha fazla oran yakalayan ülke Avustralya oldu: %49.

Bu orandaki kullanıcılar , içten yanmalı motora geri dönmeye hazır olduklarını söylüyor.

Ankete dahil edilen diğer ülkeler Brezilya, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Norveç’ti.

Ankete katılan tüm ülkelerde, arabalarını değiştirmek isteyen katılımcıların ortalama oranı %29’du.

Elektrikli araç sahiplerinin, gazla çalışan bir araca geri dönmek istemelerinin en büyük nedeni, mevcut şarj altyapısının olmamasıydı (%35); Belirtilen ikinci en yüksek neden ise elektrikli araç sahibi olmanın toplam maliyetinin çok yüksek olmasıydı (%34). Neredeyse 3 kişiden 1’i, yani %32’si, uzun mesafeli yolculuklardaki sürüş alışkanlıklarının elektrikli araç sahibi olmaları nedeniyle çok fazla etkilendiğini söyledi.

McKinsey, tüketicilerin küresel olarak şarj imkanına ilişkin memnuniyetinin geçen yılki anketten bu yana biraz arttığını ancak bunun “hala kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu” belirtti.

Tüm ülkelerdeki elektrikli araba sahiplerinin %11’i yaşadıkları altyapının şarj noktaları açısından iyi kurulduğunu, %40’ı otoyollarda ve ana yollarda yeterli şarj cihazının bulunmadığını ve %38’i de yeterli şarj cihazının bulunmadığını söyledi.