Canlı yayındaki kötü performansa rağmen Biden anketlerde Trump’la başabaş çıktı. Yine de Demokrat Parti alternatifleri değerlendiriyor.

0

Canlı yayındaki kötü performansa rağmen Biden anketlerde Trump’la başabaş çıktı. Yine de Demokrat Parti alternatifleri değerlendiriyor.

ABD medya kuruluşlarının ve yorumcuların koro halinde Başkan Joe Biden’ın canlı tartışmada başkanlık seçimindeki rakibi Donald Trump’a karşı kötü performans sergilemesine, zihinsel yeterliliği sorgulanmasına rağmen, bu durum genel olarak seçmenlerin tercihlerini etkilememiş görünüyor.

Anketler böylesine bir tablo ortaya koyarken canlı yayın tartışmasından sonra Demokrat Parti’nin ileri gelenleri arasında Biden’ın adaylıktan çekilmesi gerektiği konuşulmaya devam ediliyor. Ve en iyi alternatifin Başkan Yardımcıs Kamala Harris olduğu belirtiliyor.

CNN kanalında 27 Haziran Perşembe günü canlı yayın tartışmasında rakibi Donald Trump’ın ataklarına karşı yetersiz kalan Başkan Joe Biden’ın kamuoyundaki desteğinin durumu merak ediliyordu. Son anket Biden’a desteğin düşmek bir yana arttığı görüldü.

Amerika’da kayıtlı seçmenler nezdinde yapılan ankette Biden ve Trump %40 destek elde etti. Oysa 11-12 Haziran günlerinde yapılan ankette Trump %41’e %39 öndeydi.

Reuters ve Ipsos’un anketinde kayıtlı seçmenlere Biden’ın performansı da soruldu. Demokrat seçmenlerin 3’te 1’i Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğini belirttiler.

Bu arada haber kuruluşları Biden’ın partisi Demokrat Parti’de Başkan’ın özellikle zihinsel sağlığı ile endişeleri irdelemeye devam ediyorlar. Uluslararası haber ajansı Reuters, parti içindeki etkili isimlerin Joe Biden çekilirse yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i işaret ettiklerini ortaya koyan bir haber yayımladı.

Ajans haberini Demokrat Parti’deki üst düzey 7 kaynağa dayandırdı.

Reuters’ın kaynaklarına göre, Joe Biden adaylıktan çekilir, yerine 59 yaşındaki Başkan Yardımcısı aday gösterilirse Harris hem kampanya için toplanan parayı hem de kampanyanın alt yapısını devralabilecek. Ayrıca Kamala Harris, tüm alternatifler arasında en yüksek tanınırlığa sahip isim.

Başkan Yardımcısı’nın kamuoyu anketlerindeki durumu da iyi. Yeni yapılan ankette Kamala Harris %42 Trump %43 destek gördü.