🌤️7 Temmuz/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

🌤️7 Temmuz/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Az bulutlu 22/31

Nem; % 50-86

Rüzgar; 30 (km/sa)

Bölgelerimizde Hava
Marmara Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Ege Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Osmaniye çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Çankırı ile Ankara ve Kırıkkale’nin kuzey ve doğusunun, yarın (Pazar) Yozgat ve Sivas çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin doğusunun, akşam ve gece saatlerinde Sinop çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile Rize ve artvin’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Denizlerimizde Durum
Genel Durum Doğu Karadeniz, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu güneybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5, bugün akşam saatlerinde batısı 4 ila 6; Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, doğusu yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, güneyi ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde geneli 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kuzeyi 4 ila 6; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, gece saatlerinden itibaren 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 5 ila 7, periyot boyu batısı 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı yer yer 3,0 m; Görüş: İyi.