Yine bir türbülans vakası. Yaralananlar oldu; bir yolcu baş üstü dolaba sıkıştı

0

Yine bir türbülans vakası. Yaralananlar oldu; bir yolcu baş üstü dolaba sıkıştı

Air Europa’ya ait bir Boeing 787-9 Dreamliner uçağı Atlantik Okyanusu üzerindeyken türbülansa girdi. 30 yolcu yaralandı, yolculardan birinin vücudunun bir kısmı baş üstü dolaba girdi.

İspanya Madrid’ten Uruguay’ın Monte video kentine gitmekte olan uçakta 325 yolcu bulunuyordu.

Uçak yaralanmalar ve kabin içerisindeki hasar nedeniyle Brezilya’nın Natal kenti havaalanına acil iniş yaptı.

Bir yolcunun anlatımına göre, kaptan pilot türbülans uyarısı yaptı ve yolcuları kemerleri bağlı oturmaları için uyardı. Uyarıdan sonra önce hafif bir türbülans meydana geldi. Daha sonra uçak çok güçlü bir irtifa kaybına uğradı. Bu sırada kemerlerini bağlamayanlar ve ayakta olanlar havalandılar. Bir yolcu da o sırada açık olan veya türbülans nedeniyle kapağı açılan baş üstü dolaba girdi. Görgü tanığı yolcu olayı “uçtu ve orada kaldı” diye anlattı.

Air Europa Hava Yolları yetkilileri 30 yolcunun sıyrıklar ve ortopedik travmalarla acil iniş yapılan Natal’daki hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Son zamanlarda yaralanmalara ve kabin içi ağır hasarlara neden olan türbülansların sıklığı dikkat çekiyor.

21 Mayıs’ta Singapur Hava Yolları uçağının türbülansa girmesi sonucu bir yolcu kalp krizinden ölmüş, bir bölümü ağır olmak üzere 104 kişi yaralanmıştı.

Uzmanlar, şiddetli türbülanslardaki artışı iklim değişikliğine bağlıyorlar.

Havayolu güvenlik uzmanları, hangi mesafe ve hangi bölge olursa olsun uçuşlarda emniyet kemerlerinin bağlı olmasının önemini hatırlatıyorlar.