Moda dergisi kapağında ABD yönetiminde etkili bir isim: First Lady Dr. Biden

0

Moda dergisi kapağında ABD yönetiminde etkili bir isim: First Lady Dr. Biden

Dünyanın önde gelen moda dergilerinden Vouge, ağustos sayısında ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ı kapak yaptı.

Kapakta Jill Biden’ın “Geleceğimize karar vereceğiz” sözleri yer aldı. Başkan Biden’ın kötü performans gösterdiği Biden-Trump canlı yayın tartışmasından hemen sonra yapılan söyleşide First Lady, yayının süresini kastederek “Bu 90 dakikanın, başkan olduğu dört yılı tanımlamasına izin vermeyeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Moda dergisi Vouge’da geniş yer verilen, söyleşiyle bezeli profil yazısı siyasi gazeteci ve yazar Katie Rogers tarafından kaleme alındı. Rogers, Jill Biden’ın ABD Başkanı’nın resmi olarak kilit danışmanlarından biri sayılmasa da onun içgüdüsü ve en yakın sırdaşı olduğunu belirtti.

Söyleşide, İngilizce eğitimi alanında doktorası bulunan Jill Biden, eşi Joe Biden üzerindeki etkisini şöyle tanımlıyor: “Aslında pek çok farklı alanda ona ne gördüğümü ne duyduğumu anlatıyorum ve o da bunu alıyor; işte sihrin gerçekleştiği yer burası.”

Yazıda, ABD’nin First Ladysinin eşi üzerindeki etkisine dair bizzat kendi ağzından başka ipuçları da yer alıyor. Jill Biden, ABD’deki muhafazakar çevreleri, mahkeme kararları ve kanunlar aracılığıyla özellikle genç kadınlara ve kız çocuklarına daha az haklar veren bir nesil olarak tanımlıyor. Jill Biden şöyle devam ediyor: “Bedenlerimiz tehlikedeyken, kızlarımızın gelecekleri tehlikedeyken, ülkemiz ve özgürlüğü tehlikedeyken biz sarsılmaz ve durdurulamaz konumdayız.”