iPhone, kullanıcılarını haftada bir kez cihazlarını kapatmaları konusunda uyarılıyor

0

iPhone, kullanıcılarını haftada bir kez cihazlarını kapatmaları konusunda uyarılıyor

İstihbarat teşkilatına göre bu sayede kötü amaçlı yazılımların ve casus yazılımların bilginiz olmadan cihazınıza yüklenmesi önlenebiliyor.

NSA (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı)
“Mobil cihazlara yönelik tehditler daha yaygın hale geliyor ve kapsam ve karmaşıklık bakımından giderek artıyor” uyarısında bulunuyor.

Forbes, ayrıca bazı akıllı telefon özelliklerinin ‘kolaylık ve yetenek sağladığını, ancak güvenlikten ödün verdiğini’ belirtti .

NSA ayrıca, kullanılmadıkları zamanlarda telefonunuzdaki Wi-Fi, Bluetooth ve hücresel hizmetlerin kapalı olmasını öneriyor ; çünkü bu, bilgisayar korsanlarının kişisel verilerinize erişmesini de önleyebilir.

NSA Yetenekler Direktörlüğü Teknik Direktörü Neal Ziring, daha önce AP’ye yaptığı açıklamada, cihazınızı yeniden başlatmanın faydalı olabileceğini belirtmişti; PC Mag’in haberine göre, ‘Çoğu modern siber saldırı, üst üste gelen iki, üç veya daha fazla güvenlik açığından oluşan ve bunların başarıyla kullanılması gereken bir zincirdir… Düşmanı o zincirin başına döndürebilir ve tüm süreci tekrar yaşamaya zorlayabilirsiniz ‘

Konuyla ilgili hazırlanan raporunun bir bölümünde de “Mümkün olduğunca halka açık Wi-Fi’ye bağlanmaktan kaçının” yazıyordu . “Genel Wi-Fi ağlarını kullanırken risk artıyor. Daha güvenli olacağından mümkün olduğunca güçlü kimlik doğrulama ve şifrelemeye sahip kurumsal veya kişisel bir Wi-Fi erişim noktası kullanın.” önerileri yer aldı.