Bursa’da makilik alandaki yangın ormana sıçradı. Uludağ Üniversitesi’ndeki yurtlar boşaltılıyor!

0

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’ndeki makilik alanda yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı da yandı. Şu an havadan 4 helikopter, karadan ise 40 araç, 150 personelle alevlere müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisi alevlerin büyümesine sebep olurken, kozalak patlamaları da yangının farklı noktalara dağılmasına sebep olduğu öğrenildi. Isıya duyarlı kamera ile havadan çekilen görüntülerde de yangının boyutu gözler önüne serildi. Ayrıca, jandarma ve polise ait TOMA araçları da çalışmalara destek veriyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olay yerinde yaptığı açıklamada, gerçekten büyük bir alanda yangın devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle git gide yayılıyor dedi.

Bozbey, ‘Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde atların olduğu bir alan vardı. Atların tahliyesi sağlandı. Diğer hayvanlar da salındı ancak ne olduğunu kestirebilmek mümkün değil, yangın birdenbire oraya ulaştı. Yurtlar var. Yurtların boşaltılması söz konusu, talimatlar da verildi. Yurtlar boşaltılacak ifadelerini kullandı.’