ABD Başkanı Biden Canlı Yayın Tartışması “Felaketi”nden Sonra Durumu Ailesiyle Değerlendiriyor

0

ABD Başkanı Biden Canlı Yayın Tartışması “Felaketi”nden Sonra Durumu Ailesiyle Değerlendiriyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışındaki rakibi Donald Trump’la yaptığı canlı yayın tartışmasında çok kötü performans sergilemesi Demokrat Partililer arasında endişelere neden oldu. Ağustos ayında Demokrat Parti’nin başkan adayının resmen ilan edileceği kongre öncesinde partinin Biden yerine yeni bir aday çıkarması olasılığı konuşuluyor.

Söz konusu tartışmalar yapılırken ve Amerikan medyası konuyu manşetlerle işlerken yayın kuruluşu NBC, Başkan Joe Biden’ın kampanyasının geleceğini Camp David’te ailesiyle ele almasının beklendiğini bildirdi. NBC haberini isimlerini açıklamadığı “konuya hakim” 5 kişiye dayandırdı.

ABD Başkanı, Birleşik Devletler başkanlarının dinlenme mekanı Camp David’te eşi çocukları ve torunlarıyla bir araya geldi. Bu birlikte Biden’ın kişisel kararlarında etkili olan isimler yer alıyor. En baştaki etkili isimse başkanın eşi Jill Biden.

Habere göre, kaynaklardan biri “Karar vericiler iki kişi başkan ve eşi… Bu kararın ne kadar ailevi olduğunu anlamayan birisi Biden konusunda bilgili değildir” dedi.

Bir başka kaynak ise Biden için “Onun üzerinde nihai etkiye sahip tek kişi First Lady’dir. Eğer rotanın değişmesine karar verirse rotada bir değişiklik olacaktır” görünüşü dile getirdi.