ABD’den İsrail’e Gönderilen ve Gazze’de Can Alan Binlerce Bomba ve Füze Sevkiyatı Pek Durmamış 

0

ABD’den İsrail’e Gönderilen ve Gazze’de Can Alan Binlerce Bomba ve Füze Sevkiyatı Pek Durmamış 

Uluslararası haber ajansı Reuters özel haberinde Gazze’de yoğun İsrail bombardımanının başlamasından bu yana ABD’nin gönderdiği bomba ve füzelerin çetelesini çıkardı.

Buna göre, ABD geçen Ekim ayından bu yana 14,000 1’er tonluk laser güdümlü bomba, 6,500 250’şer kiloluk bomba gönderdi. Yine bu dönemde hassas güdümlü ve öldürücü havadan karaya 3,000 Helfire füzesi ile 1,000 sığınak delici özelliğe sahip bombası da İsrail’e teslim edildi. Listede başka mühimmatlar da var. Onlar da binlerce sayıya ulaşıyor.

Reuters’in görüş aldığı uzmanlara göre, sayılar ve liste, İsrail’in Gazze’deki yoğun hava saldırılarında kullanılan mühimmatı yenilemek için ihtiyaç duyacağı malzemelerle tutarlı görünüyor.

Gazze’de İsrail’in 8 aydır yoğun saldırılarında ölen çok büyük çoğunluğu sivil Filistinli sayısı 37 binin üzerinde. Ölen Filistinli sivillerin 3’te 2’sinin de kadınlar ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

Reuters, haberiyle ilgili olarak hem Beyaz Saray’dan hem de İsrail’in Washington Büyükelçiliği’nden görüş almak istedi ancak her iki makamdan da red yanıtı aldı.

ABD’de Biden yönetimi Gazze’nin yoğun nüfuslu bölgelerinde yaratabileceği “endişelerini” gerekçe göstererek İsrail’e 1,000 kiloluk bombaları göndermeyi durdurduğunu açıklamıştı.