2000 yıllık eserlere dayanarak eski Mısır’da lezbiyenliğin ‘kültürel olarak kabul edilebilir’ olduğu iddia edildi.
Bir arkeolog , 5. Hanedan’a kadar uzanan metin ve heykellere dayanarak, eski Mısır’da lezbiyenliğin kültürel olarak kabul edilebilir olduğunu iddia etti .
TikTok’ta Arkeolog Jen’i kullanan Jen Cullison, ‘Ölüler Kitabı’nın MÖ 970’e ait bir kopyasının ve MÖ 1350’den kalma ‘Rüyalar Kitabı’ndaki bir pasajın, kadınların herhangi bir etkisi olmadan cinsel ilişkiye girdiğine dair hikayeler anlattığını açıkladı.
Cullison ayrıca liberal yaşam tarzlarını tartışan eski Yahudi yazılarının altını çizdi ve lezbiyenlikten ‘Mısır’ın eylemleri’ olarak söz etti ve Tevrat’ın bazı bölümleri de iki kadının evlenmesine izin veren medeniyet olarak yorumlandı.
Eşcinsel ilişkilerin cezalandırılabileceğini gösteren hiçbir kanıt bulunamasa da eşcinsellik, eşcinsel çiftlerin kardeşten başka bir şey olmadığını söyleyen Mısırbilimciler arasında büyük bir tartışma konusu oldu.
Cullison , Antropoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip olduğunu ve şu anda Doktrini üzerinde çalıştığını gösteren hesabındaki TikTok videosunda iddialarını paylaştı
Eski Mısır’daki pek çok keşif, bazılarının eşcinsel çiftler olduğunu iddia ettiği kişileri tasvir ediyor.
18. Hanedanlık döneminde yapılan Idet ve Ruiu heykeli, 1914 yılında keşfedildiğinden beri gizemini koruyor.
Boyalı kireçtaşı heykelcik, iki kadını yan yana, kolları birbirinin arkasına sarılmış halde göstermektedir.
Uzmanlar aralarındaki ilişkiden emin değiller ve muhtemelen anne-kız, kız kardeş ya da eşcinsel bir çift olabileceğini öne sürüyorlar.
Cullison’un M.Ö. 970’de bir kadın tarafından yazılmış metin olarak tanımladığı ve “tapınaktaki kadınla hiçbir zaman ilişkisi olmadığını” belirten ‘Ölüler Kitabı’nda başka potansiyel kanıtlar da bulundu.
Cullison, ‘tapınağın içinde’ ifadesinin, tapınağın dışının da tamamen kabul edilebilir olduğunu ve ‘tapınağın dışında bazı faaliyetlerde bulunmuş olabileceğini’ öne sürmesi nedeniyle önemli bir kısım olduğunu belirtti.
‘Ölülerin Kitabı’, Mısırlıların öbür dünyaya geçmelerine yardımcı olmak için kullandıkları büyülü büyülerden oluşan bir koleksiyon için kullanılan modern bir terimdir.
El yazması düzinelerce mezarda bulundu, ancak bilinen ilk kopyası 1888’de ortaya çıkarıldı; şu anda British Museum’da bulunuyor.
Mısırlıların cinsel yaşam tarzları, MÖ 3. ve 6. yüzyıllar arasında yazılan dini hukuk ve teolojiyle ilgili önemli bir Yahudi metni olan Talmud’da da tartışılıyordu.
Cullison, Talbut’un ‘lezbiyenliği Mısır’da yaygın bir şey olarak tanımladığını ve bu Yahudi halkı tarafından o kadar kabul gördü ki ‘Mısır’ın uygulamaları’ terimi lezbiyenliği örtmek için kullanılan bir terim haline geldi” dedi.
‘Ancak tüm bunların Mısır’ı kınamak amacıyla söylendiğini de belirtmek gerekiyor.’
Samimi olan yalnızca Eski Mısırlı kadınlar değildi; tarih, aynı durumun muhtemelen erkekler için de geçerli olduğunu ortaya koyuyor.