Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden’ı görevden almaya çağırıldı.

0

Başkan Yardımcısı Kamala Harris,
Biden’ı görevden almaya çağırıldı.

Eski Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Ken Buck, Harris’i 25. Madde değişikliğiyle Biden’ı Görevden Almaya Çağırdı.

‘Başkan yardımcısı ve kabinenin ülkemizi her şeyden önce tutması ve 25. Anayasa değişikliğini yürürlüğe koyması için harekete geçmesinin zamanı geldi.’

Temsilci  Ken Buck, Başkan Joe Biden’ın akıl sağlığıyla ilgili artan endişeler nedeniyle, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in 25. Anayasa Değişikliği’ni yürürlüğe koyarak onu görevden alması çağrısında bulunan bir karar tasarısı sundu.

ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulan kararda Buck, diğer olayların yanı sıra, Özel Savcı Robert Hur’un, Başkan Biden’ın zihinsel sağlığıyla ilgili endişeleri dile getiren ve başkanlık rolüne ilişkin zihinsel keskinliği konusunda şüphe uyandıran raporuna atıfta bulundu .

Buck bir basın açıklamasında, “Hur raporu, birçok Amerikalının uzun zamandır kendi gözleriyle tanık olduğu bir şeye, Başkan Biden’ın artık ofisindeki kritik görevleri başarıyla yerine getirmeye uygun olmadığı gerçeğine resmi olarak değindi” dedi.

“Raporda çok sayıda örnek dile getirildi ve kamuoyunun gözü önünde yaşandı; bu, Başkan Biden’ın belirgin bilişsel gerilemesini ve zihinsel dayanıklılık eksikliğini gösteriyor.”

Buck’ın kararı, Başkan Yardımcısı Harris’i, “Başkan Joseph R. Biden’ın ofisinin görevlerini yerine getiremeyeceğini ilan etmek ve Başkan Vekili olarak yetkilerini derhal kullanmak” üzere kabineyi toplamak üzere 25. Değişiklik’in 4. Maddesi kapsamındaki yetkilerini kullanmaya çağırıyor.