Kent Ekranı

İsrail Başbakanı: “Gazze’de Yoğun Çatışmalar Sona Yaklaştı; Lübnan Sınırına Odaklanacağız” 

İsrail Başbakanı: “Gazze’de Yoğun Çatışmalar Sona Yaklaştı; Lübnan Sınırına Odaklanacağız” 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de Hamas’la yoğun çatışmaların sona ermek üzere olduğunu söyledi. Netanyahu, böylelikle ordunun kuzeyde Lübnan sınırına odaklanabileceğini belirtti.

İsrail Başbakanı, Gazze savaşının başlamasından bu yana ilk kez bir televizyona röportaj verdi. Kanal 14’ün sorularını yanıtlayan Binyamin Netanyahu, Gazze’de İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’la geçici ateş kes yapmaya hazır olduğunu da bildirdi.

Netanyahu, Gazze’de çatışma yoğunluğunun düşmesinin ardından kuzeyde Lübnan sınırına daha fazla askeri birlik gönderebileceklerini vurguladı. Lübnan-İsrail sınırında Hizbullah’la İsrail Ordusu arasında çatışmalar yoğunlaşmıştı. Bu gerilim Gazze’deki savaşın Ortadoğu’ya yayılması endişelerini artırmıştı.

Gazze’de yoğun çatışmaların sona yaklaştığı yolundaki sözlerinin savaşın sona ereceği anlamına gelmediğini belirten İsrail Başbakanı, Hamas iktidardan uzaklaşıncaya kadar çatışmaların süreceğini söyledi. Binyamin Netanyahu, “Hamas’ı ortadan kaldırma hedefini tamamlamak için bir ara verdikten sonra savaşı sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden bir süre önce Gazze için 3 aşamalı bir plan açıklamıştı. Plan üçüncü aşamada savaşın sona erdirilmesini öngörüyordu. Hamas da bu planla ilgili olarak kalıcı bir ateş kes olmadıkça elindeki İsrailli rehineleri bırakmayacağını duyurmuştu.

Exit mobile version