EURO 2024’de bugün; Türkiye: 0 Portekiz: 3 – Gürcistan: 1 Çekya: 1 – Belçika: 2 Romanya: 0

0

A Milliler farklı kaybetti

A Milli Takım, EURO 2024’teki ikinci maçında Portekiz’le karşılaştı. Portekiz maçı 3-0 kazanarak tur atlamayı garantiledi.

A Milliler, Portekiz'e farklı kaybetti

EURO 2024’te A Milli Takım, zorlu maçta Portekiz ile karşılaştı. Portekiz maçı 3-0 kazandı.

Maçta goller; 22. dakikada Bernardo Silva, 29.dakikada Samet Akaydin (kk) ve 56. dakikada Bruno Fernandes’ten geldi.

Portekiz bu sonuçla birlikte gruptan çıkmayı garantiledi. A Milli Takım ise Çekya karşısında alacağı sonuca göre tur atlayacak.

Milli Takım, Çekya karşısında beraberlik alması halinde Portekiz’in de Gürcistan’a yenilmemesi halinde tur atlayacak.

Portekiz 6 puanla zirvede yer aldı. Milli Takım 3 puanla ikinci sırada haftayı tamamladı. Çekya ve Gürcistan ise 1’er puan sahip durumda bulunuyor.

Gürcistan-Çekya maçında galip yok!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu’nda Gürcistan ile Çekya 1-1 berabere kaldı.

Gürcistan’ın golü Mikautadze’den gelirken, Çekya ise Patrik Schick ile beraberliği yakaladı.

Gürcistan - Çekya maçından galip çıkmadı

EURO 2024’te Türkiye’nin de yer aldığı F Grubu’nda Gürcistan ile Çekya karşı karşıya geldi. Almanya’nın Hamburg şehrindeki Volkspark Stadyumu’nda oynanan maç 1-1 berabere sona erdi.

Gürcistan’ın golünü 45+4’te penaltıdan Georges Mikautadze attı.

Çekya’nın golü ise 59. dakikada Patrik Schick’ten geldi.

Gürcü kaleci Mamardashvili yaptığı kurtarışlarla maça damgasını vurdu. Süper Lig’de Ankaragücü, Hatayspor ve Karagümrük formalarını giyen Saba Lobjanidze ise son saniyede kaleciyle karşı karşıya pozisyonda net bir fırsatı harcadı.

Bu sonuçla iki takım da gruptaki ilk puanlarını aldı. 1 puanlı Çekya 3. sırada yer alırken, Gürcistan ise aynı puanla 4. basamakta.

Çekler, F Grubu’ndaki son maçında 26 Haziran Çarşamba günü Türkiye ile oynayacak. Gürcistan ise aynı gün Portekiz’e rakip olacak.

Belçika, Romanya’yı 2 golle geçti

EURO 2024’te E Grubu ikinci maçında Belçika ile Romanya karşı karşıya geldi. Belçika müsabakayı 2-0 kazandı. Bu sonuçla E Grubu’nda tüm takımlar 3’er puanla sıralandı.

Belçika, Romanya'yı 2-0'la geçip üç puanı kaptı

E Grubu’nda puansız son sırada olan Belçika, 3 puanı olan lider Romanya ile kozlarını paylaştı. Belçika karşılaşmayı 2-0 kazanıp 3 puanı hanesine yazdırdı.

Belçika’ya galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Youri Tielemans ve 80. dakikada Kevin De Bruyne kaydetti. Bu sonuçla E Grubu’nda yer alan Belçika, Romanya, Slovakya ve Ukrayna 2. maçlar sonunda 3’er puanla sıralandı.