EURO 2024’de bugün; Hollanda: 0 Fransa: 0 – Ukrayna: 2 Slovakya: 1 – Polonya: 1 Avusturya: 3

0

Hollanda ve Fransa 1’er puana razı oldu

EURO 2024’te Fransa, Hollanda karşısında sahaya çıktı. Mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi.

EURO 2024'ün ilk golsüz maçı: Hollanda - Fransa

Fransa ile Hollanda, EURO 2024’te karşı karşıya geldi. Mücadelede gol sesi çıkmadı ve taraflar 1 puanla sahadan ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Fransa ve Hollanda 4’er puana yükseldi.

Fransa gruptaki son maçında puansız olan Polonya ile karşılaşacak. Hollanda ise 3 puanlı Avusturya ile mücadele edecek.

Gollü ve rekabet seviyesi yüksek geçen turnuvada ilk kez gol sesi çıkmadı. EURO 2024’te önceki 20 maçta 54 gol çıkmıştı.

Ukrayna, geriden gelip kazandı

EURO 2024 E Grubu’ndaki maçta Ukrayna, Slovakya’yı 2-1 mağlup etti. 1-0 yenik duruma düşen Ukrayna’ya galibiyeti getiren goller Shaparenko ve Yaremchuk’tan geldi.

Ukrayna'dan E Grubu'nu karıştıran galibiyet

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu’nda Slovakya ile Ukrayna karşı karşıya geldi. Düsseldorf Arena’da oynanan maçta, 1-0 yenik duruma düşen Ukrayna, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Ukrayna’ya galibiyeti getiren golleri 54. dakikada Mykola Shaparenko ve 80. dakikada Roman Yaremchuk kaydetti. Slovakya’nın tek golünü ise 17. dakikada Ivan Schranz attı.

İlk maçında Romanya’ya 3-0 yenilen Ukrayna, böylece turnuvadaki ilk galibiyetini aldı ve E Grubu’nda 3 puan ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 3 puanda kalan Slovakya ise 2. basamakta bulunuyor. Slovaklar ilk maçlarında Belçika’yı 1-0 yenmişti.

E Grubu’nda yarın akşam TSİ 22.00’de Belçika – Romanya maçı oynanacak.

Avusturya 3 puanı 3 golle aldı

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Polonya – Avusturya karşılaşmasıyla devam etti. İlk yarısı berabere biten mücadelede Avusturya ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 3-1 kazandı.

Avusturya 3 golle 3 puanı aldı

EURO 2024‘te D grubunda Polonya ile Avusturya karşı karşıya geldi. İki takım da ilk maçlarını kaybetmişti.

Avusturya mücadeleyi 3-1 kazandı. Galibiyet golleri; 9. dakikada Trauner, 67. dakikada Baumgartner ve 78. dakikada Arnautovic’ten geldi. Polonya’ın tek sayısı 30. dakikada Başakşehirli Piatek’ten geldi.

Bu sonuçla birlikte Avusturya grupta ilk galibiyetini alarak 3 puana yükseldi. Polonya ise 2. maçını da boş geçerek 0 puanla grubun dibine demirledi.

Avusturya son maçında Hollanda ile mücadele edecek. Polonya ise Fransa ile karşı karşıya gelecek.