Kent Ekranı

İngiliz Basınında Türkiye-Gürcistan Maçı ve Arda Güler

İngiliz Basınında Türkiye-Gürcistan Maçı ve Arda Güler

İngiltere’da gazeteler ve haber portalları Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynanan Türkiye-Gürcistan maçına yorumlarla ve ayrıntılı bilgilerle geniş yer verdiler. Arda Güler haber ve yorumların öne çıkan oyuncusu oldu.

Hemen hemen bütün İngiliz yayın kuruluşları iki milli takım arasında oynanan maçı şu ana kadar turnuvanın en iyi karşılaşması olarak değerlendirdiler. Guardian gazetesi muhabiri, karşılaşmada 103 atak, 36 şut, 4 gol ve direkten dönen 3 şut olduğunu yazdı. Yazar, Arda’yı yorumlarının başlığına taşıdı “Arda Güler vuruşuyla gök gürültüsünü çaktı, Türkiye’yi Gürcistan fırtınasından kurtardı” diye yazdı. Guardian yazarının Arda Güler’le ilgili diğer satırları ise şöyle: “Maç berabereyken, o çocuk sahneye çıktı. Arda Güler’in yaklaşık 23 metreden sol ayağıyla uzak köşeye doğru attığı olağanüstü şutun en şaşırtıcı yanı, topun tam olarak gideceğe yere ulaşacağına dair hiçbir şüphenin olmamasıydı.”

Times gazetesindeki haberse şu satırlarla başladı: “Ne kadar muhteşem bir futbol maçıydı bu. Nefes kesici ve baş döndürücü, fırtınalı ve heyecan vericiydi”.

Gazetedeki haberde Türkiye A milli takımının ilk iki golü için “iki sihirli vuruşlar” ifadesi kullanıldı.

Times muhabiri James Gheerbrant Arda Güler için şunları yazdı: “Maç bir kahramanı beklerken, yoğun çiseleyen yağmurda bir gencin göz kamaştırmasının zamanı gelmişti. Real Madrid’in sansasyonel futbolcusu Arda Güler, Gürcistan kalecisi Mamardashvili’nin koruduğu kalenin sağ üst köşesine durdurulamaz bir şut çekti”

Daily Telegraph, Mert Müldür ve Arda Güler’in gollerini öne çıkardı. Gazetenin muhabirine göre her iki gol de turnuvanın en iyi golü seçilmeye aday.

i gazetesi ise  “Türkiye heyecan verici bir galibiyetle Avrupa Futbol Şampiyonasını aydınlattı manşetini kullandı. i gazetesi de Türkiye-Gürcistan karşılaşmasının Euro 2024’ün muhtemelen en iyi maçı olduğu görüşüne yer verdi.

Gazete, Arda Güler’in golündeki şutunu “büyüleyici” ve “durdurulamaz” olarak tanımladı.