Gizemli Radyo Sinyallerinin Samanyolu’na Benzer Galaksilerden Geldiği Ortaya Çıktı

0

Gizemli Radyo Sinyallerinin Samanyolu’na Benzer Galaksilerden Geldiği Ortaya Çıktı

Yeni bir araştırma, evrenin derinliklerinden gelen gizemli radyo sinyallerinin Samanyolu’na benzeyen galaksilerden kaynaklandığını ortaya koydu.

Evrenin derinliklerinden gelen radyo sinyalleri uzun süredir bilim insanlarının kafasını kurcalayan bir gizem olarak karşımızda duruyor. Bu güçlü ve kısa süreli hızlı radyo patlamaları, keşfedildikleri 2007 yılından bu yana birçok farklı noktadan tespit edilse de, nereden geldikleri ve nasıl oluştuğu konusunda hâlâ net bir bilgiye ulaşılamadı. Ancak Toronto Üniversitesi Dunlap Astronomi ve Astrofizik Enstitüsü’nden bir araştırma ekibi, bu radyo sinyallerinin Samanyolu gibi galaksilerden gelebileceğini öne süren yeni bir çalışmaya imza attı.

Fast Radio Burst’ler (FRB / Hızlı radyo patlaması), yalnızca bir milisaniye süren ama Güneş’in üç günde ürettiği enerjiyi bir anda serbest bırakan son derece yoğun radyo enerjisi patlamaları olarak bilinir.

Kayıp Rıhtım’da yer alan habere göre, İlk keşfedildikleri günden bu yana, evrenin dört bir yanından gelen 1000’den fazla FRB tespit edildi. Ancak bu patlamaların kökeni hâlâ büyük bir bilinmezlik olarak kalıyor. Çeşitli teoriler, söz konusu sinyallerin nötron yıldızlarından, kara deliklerden veya hatta uzaylı teknolojilerinden kaynaklanabileceğini öne sürdü.