Kent Ekranı

EURO 2024’de bugün; Slovakya 1-0 Belçika, Romanya 3-0 Ukrayna, Fransa 1-0 Avusturya

Slovakya, sürpriz yaptı 

EURO 2024 E Grubu’nda FIFa kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’in yönettiği maçta Slovakya, Belçika’yı 1-0 mağlup ederek turnuvanın ilk sürprizine imza attı.

Frankfurt Arena’da yapılan maça hızlı başlayan taraf Belçika oldu. Romelu Lukaku ile ilk 5 dakikada iki pozisyona giren Belçika, istediğini bulamadı. Slovenya, müsabakanın 7. dakikasında Jeremy Doku’nun büyük hatası sonucunda Ivan Schranz ile 1-0 öne geçti. İlk yarının kalan dakikalarında iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca Slovakya devre arasına önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Slovakya büyük bir direnç gösterdi. Zaman zaman etkili olmayan çalışan Orta Avrupa temsilcisi, rakibinin ataklarında da gole izin vermedi. Mücadele, Slovakya’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Romanya, Ukrayna’yı farklı mağlup etti.

EURO 2024 E Grubu ilk maçında Romanya, Ukrayna’yı 3-0 mağlup ederek turnuvaya görkemli bir başlangıç yaptı.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada E Grubu’nun ilk maçında Romanya ile Ukrayna, Münih Futbol Arena’da karşılaştı.

Romanya, karşılaşmayı 29. dakikada Nicolae Stanciu, 53. dakikada Razvan Marin ve 57. dakikada Denis Draguş’un kaydettiği gollerle 3-0 kazandı.

Teknik direktör Edward Iordanescu’nun öğrencileri, Belçika ve Slovakya’nın da bulunduğu E Grubu’ndan çıkmak için önemli bir adım attı.

Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Uluslar Ligi’nden EURO 2024’e katılma başarısı gösteren sarı-lacivertliler ise sahadan 3-0 mağlup ayrılarak şampiyonaya kötü bir başlangıç yaptı.

Fransa, galibiyetle başladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda D Grubu’nda Fransa, Avusturya’yı 1-0 yendi.

85’te Danso ile çarpışan Kylian Mbappe maçı tamamlayamadı.

Almanya’nın ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup etabı devam ediyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu’nda Avusturya ile Fransa karşı karşıya geldi.

Fransa, 38. dakikada Wöber’in kendi kalesine attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Fransa puanını 3 yaparken, Avusturya puanla tanışamadı.

Maçın 85. dakikasında Antoine Grizmann’ın kulladığı serbest vuruşta topa vurmaya çalışan Kylian Mbappe, Danso’ya çarptı.

25 yaşındaki oyuncu yerden kalkamadı. Fransa Milli Takımı doktorları, yıldız oyuncunun tedavisini yaptıktan sonra Mbappe oyundan alındı. Mbappe’nin yerine Giroud oyuna girdi.

 

Exit mobile version