Kent Ekranı

Arda, Kenan, Çalhanoğlu, Uğurcan… İngiliz Basınındaki Değerlendirmeyle Euro 2024’te A Milliler: “Heyecan Verici Bir Takım”

Arda, Kenan, Çalhanoğlu, Uğurcan…
İngiliz Basınındaki Değerlendirmeyle Euro 2024’te A Milliler: “Heyecan Verici Bir Takım”

Birleşik Krallık’ın önde gelen gazetelerinden The Guardian, Euro 2024’a katılan takımları ele aldığı yazı dizisinde Türk milli takımını değerlendirdi.

Yazıda A milliler, genç oyuncularla dönüştürülmüş heyecan verici bir takım olarak tanımlandı; teknik direktör Montella’nın gelecek nesili takıma almaktan çekinmediğine vurgu yapıldı. A millilerdeki bu durum yakın geçmişteki en umut verici gelişme olarak değerlendirildi. Yazıda genç yıldızlar olarak 3 isme dikkat çekildi: Real Madrid’ten Arda Güler (19), Juventus’dan Kenan Yıldız (19) ve Nürnberg’ten Can Uzun (18). The Guardian’a göre, Montella genç kadrosu sayesinde hızlı ve geniş oyunu gerektiren 4-2-3-1 sistemini uygulama cesareti gösteriyor.

Yazıda 4 oyuncuya başlıklar altında ayrıca yer veriliyor.

“İkon” başlığı altında Arda Güler anlatılıyor. Buna göre Arda Güler, “yeniden dirilen” Türkiye takımının yüzü oldu. Güler, Real Madrid’te sakatlıklar yüzünden sezonun ilk yarısında takımdan uzak kaldı ama takıma dönünce 10 maçta 6 gol atarak, attığı her şutu değerlendirdi. The Guardian Arda Güler’in Almanya’daki turnuvada uluslararası sahnede kendini kanıtlamak isteyeceğini belirtiyor. Yazıda genç oyuncunun şans verildiğinde oyunun gidişatını değiştirebilecek bir yetenek olduğuna vurgu yapılıyor.

“İzlenecek biri” başlığı ile 18 yaşındaki Kenan Yıldız’a yer veriliyor. Kenan Yıldız, kayda değer yüksek kalite ve özel yetenek anlamında Türk milli takımının “X faktörü” olarak tanımlanıyor. Kenan Yıldız için “fiziksel güç, teknik yetenek ve özgüvenin tehlikeli kombinasyonuna sahip” ifadesi kullanılıyor.

Yazıda üçüncü oyuncumuzsa “başıboş” başlığı altında değerlendiriliyor. Türk milli takımının kıdemli oyuncusu Hakan Çalhanoğlu kastediliyor. Çalhanoğlu’nun Serie A’da şampiyonluk kazanan bir takımın oyuncusu olarak Almanya’ya gittiği vurgulanıyor. Inter Milan’ın oyuncusunun kendisini dünyanın en iyi 5 orta saha oyuncusundan biri olarak tanımlaması hatırlatılıyor. The Guardian’a göre Çalhanoğlu bu yaz Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın anahtar oyuncusu olacak.

Milli kaleci Uğurcan Çakıcı ise yazıda “belkemiği” başlığı altında yer alıyor. Çakıroğlu’nun açık ara ilk ve en net tercih olduğu belirtiliyor. Savunmada Abdülkerim Bardakçı’nın Süper Lig’de Galatasaray formasıyla “muhteşem” bir sezon geçirdiği anlatılıyor.

The Guardian’daki yazı, “Çalhanoğlu, orta sahada takımın kalbi, Arda Güler ise hücumdaki yaratıcı beyni. Montella, takımını forma göre seçtiği için övgüyle karşılandı ve geçmişteki takımların aksine, bu defa Süper Lig’den yoğun bir yerel varlık var” cümlesiyle bitiyor.

Exit mobile version