‘Uygunsuz’ kıyafet deyip mezuniyet törenine alınmamışlardı. Çağdışı zihniyete tepkiler çığ gibi

0

 ‘Uygunsuz’ kıyafet deyip mezuniyet törenine alınmamışlardı. Çağdışı zihniyete tepkiler çığ gibi

Olaya dair yaşananlar sosyal medyada gündem oldu. Çağ dışı rezalete ilişkin binlerce kullanıcı paylaşımda bulundu. Kullanıcılar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, medya üzerinden şov yapma meraklısı olanların, öğretmenlerin fedakarlıklarını hiç gündeme taşımadığını ancak 76 bin okulun bir tanesindeki bir olayın, 1 milyon 100 bin öğretmen içerisinde birinin yaptığı bir konunun bütün kitleyi zan altında bırakacak hale getirildiğini ileri sürdü.

Tekin, ihmali olan kişiler cezalandırılır ama ihmal yoksa yazık günah bir sürü kişi zan altında bırakılıyor” diye konuştu.

Tekin’in açıklamaları büyük tepki topladı.

İşte o tepkilerden bazıları;

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Rezillik ötesi…müdür olacak adam, sen İran’da devrim muhafızı mısın yoksa Türkiye’de okul yöneticisi mi? Bu nasıl iş? Çaputla, bezle, kılık ile uğraşacağına bilgi ile uğraş. Bırakın kızların kılık kıyafetini, beyninde ne var onunla ilgilenin.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş 

Çocukları kıyafetlerinden ötürü okula almayan Okul Müdürü hakkında acilen işlem başlatılmalı. Burası laik Türkiye Cumhuriyeti. Geçtim bir lisenin müdürünü, Padişah gelse kıyafetlere karışamaz. Bakanlığın acilen işlem başlatması lazım. Kafaya taktım. Öğrencilerin en mutlu gününde askılı elbise giydiler diye okula almayan okul müdürünün akıbetini adım adım takip edeceğim. O normal elbiselere çıplaklık diyenler sapığın önde gideni.

Müdür derhal açığa alınmalı. İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığının görevlerini yapacağını biliyorum. Hadi lütfen. Sayın Ali Bey, Bu konu son derece önemli. Ülkemizin iç huzuru, insanların birbirine saygısı için çok önemli. Bir okul müdürü genç kız çocuklarının kıyafetlerini bahane ederek okula almamıştır. Aynısını başörtülü bir çocuğumuza yapsa derhal görevden alınırdı (ve bu doğru olurdu) Sizden rica ediyorum. Lütfen bu okul müdürüne görevden el çektirtin. Bu sayede bir daha bu ülkede hiçbir okul müdürü böyle bir hak sınırlamasına cesaret edemesin.

Mustafa Sandal

Gebze’de bir Anadolu lisesinin mezuniyet balosuna kız çocukları kıyafetleri uygunsuz diye alınmamış. Gençlere bu travmayı yaşatmaya ne hakkınız var kimsiniz, nesiniz siz? Çocukların kıyafetinde aşırılık da yok! Amacınız, “herkes sizin gibi yaşasın” mı, yoksa başka bir şey mi? Yazıklar olsun zihniyetinize. Ne çekti be şu gençler sizden! İnsanların kıyafet özgürlüğüne karışmayın, şu gençleri bir rahat bırakın artık! Sn. Bakan sessiz kalmayacaksınız değil mi? Soruşturmanın sonucunu takipteyiz.

Fatih Portakal

Senin yok kolun, omuzu açık, kolun görünüyor, teğinin boyu bilmem ne. Jandarma kapıda ahlak polisi gibi. İran ahlak polisi gibi. Sayın okul yönetimi sizin samimi olduğuna inanmıyorum, Türkiye’de yönetenlerin bakış açısı, insana, kadına, hayvana  bakış açısı ortada. Buna intikam diyebilirsiniz.

TEPKİ YAĞDI