Tesla Hissedarları Patronun 56 Milyarlık Maaş Paketini Onayladı

0

Tesla Hissedarları Patronun 56 Milyarlık Maaş Paketini Onayladı

Bir süredir küresel gündemi meşgul eden Elon Musk’ın maaş paketi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Tesla hissedarları ABD Teksas’ta yapılan genel kurulda patron Elon Musk’un 56 milyar dolarlık maaş paketine onay verdi.

Söz konusu tutar Tesla yönetim kurulu tarafından onaylanmış ancak karar, Dalaware eyaletinde açılan davaya bakan yargıç tarafından haksız ve adil olmayan biçimde alınmış bulunarak engellenmişti.

56 milyar dolarlık yıllık maaş, ABD’de en yüksek yıllık maaşın 300 katı.

Her ne kadar 56 milyar dolar paradan söz ediliyorsa da maaşın kesin tutarı Tesla hisselerinin değerine bağlı. Nitekim hissedarların 56 milyar dolarlık maaş paketine onay vermesinin ardından Tesla hisseleri piyasaların açılışında % 7,2 değer kazandı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kurucu patronu Elon Musk karardan sonra Teksas’ın başkenti Austin’de biraraya gelen coşkulu hissedarlara “Lanet olsun! Sizi seviyorum çocuklar” diye seslendi.

Hukukçular, hissedarlar oylaması sonucunun hukuki açıdan bağlayıcı olmadığında birleşiyorlar. Genel kanaate göre, oylama mahkeme kararını geçersiz kılmıyor ancak Elon Musk’a avantaj sağlıyor.