EURO 2024; C Grubu’nda yer alacak Slovenya ve Danimarka’yı tanıyalım

0

EURO 2024; C Grubu’nda yer alacak Slovenya ve Danimarka’yı tanıyalım.

Slovenya

Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) katılacak Slovenya, İngiltere’nin de yer aldığı gruptan çıkmayı hedefleyecek.

Organizasyona ikinci defa katılacak Slovenya, C Grubu’nda İngiltere’nin yanı sıra Sırbistan ve Danimarka ile karşılaşacak.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Danimarka ile aynı gruptan çıkmayı başaran Slovenya, zorlu rakipleri arasında sürpriz kovalayacak.

EURO 2024 elemelerinde H Grubu’nda Danimarka, Finlandiya, Kazakistan, Kuzey İrlanda ve San Marino ile mücadele eden Slovenya, Danimarka ile aynı puanda grubunu ikinci sırada tamamladı.

H Grubu’nda 7 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Slovenya, 20 gol atıp 9 gol yedi ve 22 puan topladı.

Slovenya, elemelerde karşılaştığı Danimarka ile gruplarda da mücadele edecek.

Elemelerde Danimarka ile aynı puanda H Grubu’nu ilk 2 sırada tamamlayan Slovenya, rakibiyle iç sahada 1-1 berabere kalmış, deplasmanda ise 2-1 mağlup olmuştu.

Slovenya, geniş kadrosunda Süper Lig’den 2 ismi bulunduruyor.

Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu Miha Zajc ve Alanyaspor’da forma giyen Jure Balkovec Slovenya kadrosunda yer alıyor.

Kadro:

Slovenya Milli Takımı’nın geniş kadrosunda şu isimler bulunuyor:

“Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic, Matevz Vidovsek, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blazic, David Brekalo, Vanja Drkusic, Erik Janza, Zan Karnicnik, Petar Stojanovic, Zan Zaletel, Timi Maks Elsnik, Adam Gnezda-Cerin, Jon Gorenc Stankovic, Tomi Horvat, Jasmin Kurtic, Sandi Lovric, Benjamin Verbic, Miha Zajc, Adrian Zeljkovic, Nino Zugelj, Zan Celar, Josip Ilicic, Jan Mlakar, Benjamin Sesko, Andraz Sporar, Zan Vipotnik, Luka Zahovic.”

Maç takvimi

Slovenya’nın EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

19.00 Slovenya-Danimarka

20 Haziran:

16.00 Slovenya-Sırbistan

25 Haziran:

22.00 İngiltere-Slovenya

Danimarka

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) katılacak Danimarka, turnuvanın önemli ekipleri arasında yer alıyor. Danimarka, bir kez şampiyon olduğu organizasyonda 10. defa boy gösterecek.

Organizasyonda 1 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Danimarka, üç kez yarı final, bir kez de çeyrek final gördü.

Turnuvaya 10. kez katılacak kırmızı-beyazlı ekip; Slovenya, İngiltere ve Sırbistan’ın bulunduğu grupta zirve mücadelesi verecek.

Takım olarak etkili savunması, bireysel oyuncu kalitesi ve ekip ruhuyla ön plana çıkan Danimarka, turnuvada sürpriz yapabilme potansiyeli barındırıyor.

EURO 2024 elemelerinde H Grubu’nda yer alan Danimarka, favori olduğu grubu lider bitirmeyi başardı.

Şampiyonada aynı grupta yer aldığı Slovenya ile elemelerde de eşleşen Danimarka, rakibiyle aynı puanda olmasına karşın ikili averajla zirveye kuruldu.

Grubunu 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 22 puan toplayarak tamamlayan Danimarka, bu süreçte 19 gol atarken kalesinde 10 gol gördü.

Danimarka’nın Avrupa Futbol Şampiyonası geniş kadrosunda Türkiye’de forma giymiş isimler de bulunuyor.

Kadrosunda Barcelona’dan Andreas Christensen, Crystal Palace’dan Jöachim Andersen, Sporting Lizbon’dan Morten Hjulmand, Manchester United’dan Rasmus Höjlund ve Christian Eriksen gibi birçok yıldızı barındıran Danimarka’da takım kaptanlığını eski Fenerbahçeli stoper Simon Kjaer yapıyor.

Kjaer’in yanı sıra şu anda Galatasaray’da forma giyen Victor Nelsson da Danimarka’nın kadrosunda yer alıyor.

Kadro

Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Frederik Ronnow, Morten Hjulmand, Mads Hermansen, Pierre-Emile Hojbjerg, Andreas Christensen, Christian Norgaard, Simon Kjaer, Mathias Jensen, Jöachim Andersen, Mikkel Damsgard, Jannik Vestergaard, Jacob Bruun Larsen, Victor Nelsson, Andreas Skov-Olsen, Alexander Bah, Anders Dreyer, Jöakim Maehle, Kasper Dolberg, Rasmus Kristensen, Rasmus Höjlund, Vicotr Kristiansen, Jonas Wind, Christian Eriksen, Yussuf Poulsen.

Maç takvimi

Danimarka’nın EURO 2024 C Grubu’nda oynayacağı maçların programı şöyle:

16 Haziran:

19.00 Slovenya-Danimarka

20 Haziran:

19.00 Danimarka-İngiltere

25 Haziran:

22.00 Danimarka-Sırbistan