Rusya Yine Uyardı: “Ölümcül Sonuçları Olur”

0

Rusya Yine Uyardı: “Ölümcül Sonuçları Olur”

Moskova, ABD Başkanı Biden’ın Ukrayna’ya Rusya içlerini vurabilecek silahlar vermesi kararı üzerine bu kez Dışişleri Bakan Yardımcısı aracılığıyla uyarı yaptı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, söz konusu kararla ABD’nin “ölümcül sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kenti çevresine yaptığı taarruzda ilerlemesi üzerine Ukrayna’ya Rusya’nın içlerini vurabilecek silahlar temin etmeye izin vereceğini açıklamıştı. Biden bu iznin sadece Harkov cephesi için geçerli olduğunu belirtmişti.

Rusya devlet haber ajansı RIA’nın yayımladığı alıntıya göre, Ryabkov, “Amerikalı liderleri ölümcül sonuçlara yol açabilecek yanlış hesaplamalara karşı uyarmak isterim. Bilinmeyen nedenlerden dolayı, alabilecekleri tepkinin ciddiyetini hafife alıyorlar.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta yaptığı açıklamaya da gönderme yaptı. Putin söz konusu açıklamasında NATO ülkelerinin “daha derin bir küresel çatışma ortamı riski oluşturarak ateşle oynadıklarını” söylemişti. Putin, Batı’nın Ukrayna’ya Rusya’nın içlerini vuracak silahlar vermesinin doğrudan müdahele olarak kabul edileceğini belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov, “Putin’in açıklaması çok önemli; çok ciddiye alınması gerekiyor” dedi.