Çin’de Dünyanın ilk Yapay Zeka Hastanesi kuruldu.

0

Çin’de Dünyanın ilk Yapay Zeka Hastanesi kuruldu.

Çinli araştırmacılar, geçen yıl viral hale gelen Stanford’un AI kasabasına benzer bir AI hastane kasabası geliştirdiler.

“Ajan Hastanesi” adı verilen yapay zeka hastanesi, Tsinghua Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından geliştirildi.

Yapay zeka hastane kasabası, geniş bir tıbbi bilgi deposundan yararlanarak yüksek kaliteli, uygun fiyatlı ve kullanışlı sağlık hizmetleri sağlayabilir. Ayrıca bulaşıcı hastalıkların yayılması gibi tıbbi senaryoları da simüle edebilir ve tahmin edebilir.

Araştırmacılar, yapay zeka doktorları tarafından tedavi edilen sanal hastaların yer aldığı ve tıbbi uzmanlıklarını özerk bir şekilde geliştirip geliştirecek şekilde tasarlanan yapay zeka hastane kasabası ile sağlık hizmetlerine yönelik bu yenilikçi yaklaşımın potansiyelini vurguladılar.

Sanal ortamdaki tüm doktorlar, hemşireler ve hastalar, otonom etkileşim yeteneğine sahip, büyük dil modeli (LLM) destekli akıllı aracılar tarafından yönlendirilir.

Ekibe göre yapay zeka doktorları sadece birkaç günde 10.000 hastayı tedavi edebiliyor; bu, insan doktorların en az iki yıl sürecek bir görev.

Dahası, AI doktorlarının MedQA veri setinde %93,06’lık bir doğruluk oranına ulaştığı ve teşhisten takibe kadar tüm hasta bakım sürecini simüle ettiği bildirildi.

AI hastanesinde, 14 doktor temsilcisi ve dört hemşire temsilcisinin görev yaptığı çeşitli danışma ve muayene odaları bulunmaktadır. Bu kurulum, depo operasyonlarını optimize etmeyi ve tıp öğrencilerinin risksiz bir ortamda tedavi planları önermelerine olanak tanıyarak eğitimlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.