Kent Ekranı

📽️ The Turkish Detective dizisi BBC’de de yayınlanacak

📽️ The Turkish Detective dizisi BBC’de de yayınlanacak

BBC, BBC iPlayer ve TV kanallarında yayınlamak üzere dizinin yayın hakkını satın aldı.

Günümüz İstanbul’unda geçen dizinin başrollerinde Haluk Bilginer (Baba), Ethan Kai (Killing Eve) ve Yasemin Kay Allen (The Usual Suspects) yer alıyor ve Ay Yapım’ın yapımını üstlendiği dizi Paramount Global Content Distribution tarafından dağıtılıyor.

Barbara Nadel’in ödüllü ve çok satan Müfettiş İkmen roman serisinden uyarlanan sekiz bölümlük dizi ülkemizde Aralık ayında TV+’ta ekrana gelmişti.

Yazar ve yürütücü yapımcı Ben Schiffer anlaşmanın ardından şunları söyledi: “Barbara Nadel’in romanını açtığım andan itibaren Müfettiş İkmen’in eşsiz, ikonik karakterine aşık oldum. Karanlık ve zor bir dünyada bir umut ve mizah ışığı olan İkmen’in ve duygu yüklü gizem ile aile dramını harmanlayan dizimizin BBC’de bir yuva bulmasından büyük mutluluk duyuyorum.”

BBC Program Satın Alma Başkanı Sue Deeks ise şunları dedi: “The Turkish Detective sadece ilgi çekici, çok katmanlı bir suç gerilimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda zengin ve çeşitli bir tarihi geçmişin kültürel etkilerini yansıtan canlı bir çağdaş şehir olan büyüleyici İstanbul’da geçiyor – bu gerçekten büyüleyici bir kombinasyon.”

The Turkish Detective, Ben Schiffer (Skins) tarafından yazılıp yürütücü yapımcılığını üstlenirken, Niels Arden Oplev (The Girl With The Dragon Tattoo) tarafından yönetildi. Dizinin yürütücü yapımcıları arasında Kerem Çatay ve Claire Sowerby-Sheppard da yer alıyor. The Turkish Detective bu yıl içinde BBC iPlayer ve TV kanallarında yayınlanmaya başlayacak.

Raninitv