📸Hayalinin peşinden gitti… Trabzon’da kurduğu turistik ‘Texas Kasabası’ büyük ilgi görüyor

0

📸Hayalinin peşinden gitti… Trabzon’da kurduğu turistik ‘Texas Kasabası’ büyük ilgi görüyor

Çocukken izlediği western filmlerden esinlenerek hayalini kurduğu işletmeyi Trabzon’da hayata geçiren Funda Alpak’ın Teksas Kasabası ziyaretçi akınına uğruyor.

Sağlıkçı Funda Alpak’ın Trabzon Yalıncak Mahallesi’nde kurduğu Funda’nın Teksas Kasabası, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocukken izlediği western filmlerinden esinlenerek hayalini kurduğu işletmeyi hayata geçiren Alpak, ziyaretçilerine adeta bir kovboy kasabasındaymış gibi hissettiriyor.

61saat.com’un haberine göre; çocukluk yıllarında izlediği kovboy filmlerinden etkilenen 42 yaşındaki Funda Alpak, bu tutkusunu bir işletmeye dönüştürdü. Eskiden fındıklık olan bir bahçeye inşa ettiği kasaba, yoğun ilgiyle karşılaştı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Funda’nın Teksas Kasabası, kovboy filmlerine uygun temasıyla dikkat çekiyor. İşletmede, ziyaretçiler için fotoğraf alanları oluşturulmuş ve müşterilere kovboy şapkaları da veriliyor.

YAPIMI 10 AY SÜRDÜ

İşletmenin çalışanları, kovboy filmlerine uygun kıyafetler giyiyor. Ayrıca ‘Bank’, ‘Old Town Salon’, ‘Post Office’, ‘Market’ ve ‘Sheriff Jail’ gibi ahşap yapılar inşa edildi. Yapımı yaklaşık 10 ay süren işletmenin ismini de ‘Funda’nın Teksas Kasabası’ olarak koyan Alpak, hem isim hem de logo patentini aldı. Funda Alpak, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Çocukluktan beri kovboy filmlerine düşkünlüğüm vardı. 25 yıldır sağlık sektöründe çalışıyorum ve yurtiçinden ve yurtdışından çok fazla misafir ağırlıyorum. Trabzon’da çok güzel mekanlar var, ama bir konsept mekan olsun istedim. Bunu başardığımı düşünüyorum” dedi.

Funda Alpak, işletmenin beklediğinden daha hızlı bir şekilde ilgi gördüğünü ifade ederek, “Kadın girişimci olmaktan mutluyum. Aldığım dönüşler çok güzel, onun haklı gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu. Alpak, işletmenin yapımında beton yapı kullanmadığını ve gerçekten o Teksas kasaba havasını yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİLER DE ÇOCUKLUKLARINA DÖNÜYOR

Sosyal medyada karşısına çıkan konsepti görmek için işletmeye gelen Emrah Sağlam, “Görselde çok beğenmiştik, burada da şahit olduk ki gerçekten çok güzel bir yer yapmışlar. Trabzonumuzu hem turizm hem de işletme anlamında değer katacak bir yer. Böyle şeylerin insanın kendi memleketine kazandırılması ayrı bir gurur” dedi.

Bir diğer ziyaretçi Oğuzhan Süleyman ise, “Sosyal medyada dolaşırken burayı gördüm. Bu konsept sadece Trabzon’da değil, Türkiye’de de tek olduğu için çok dikkatimi çekti. Hepimizin çocukluğu pazar günleri kovboy filmleri izlemekle geçmiştir. O yüzden insanı çocukluğuna getiren bir mekan olmuş. Burada geçirdiğim vakitlerde çocukluğumdan bir pazar geçirmiş gibi oldum” ifadelerini kullandı.

Funda Alpak’ın çocukluk hayali olan Funda’nın Teksas Kasabası, Trabzon’a yeni bir soluk getirirken, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.