situs toto
İsrail Tankları Refah Kent Merkezi’nde  – Kent Ekranı
Kent Ekranı

İsrail Tankları Refah Kent Merkezi’nde 

İsrail Tankları Refah Kent Merkezi’nde 

Uluslararası kamuoyunun defalarca itirazlarına rağmen Gazze’deki Refah kentine 3 haftadır kara operasyonu yapan İsrail Ordusu tankları da şehir merkezine sürdü.

İsrail, çatışmalardan kaçanların sığındığı ve güvenli olarak ilan edilen Refah’taki çadır kampını 26 Mayıs Pazar günü bombalamış ve hem bombardıman hem de çıkan yangınlar nedeniyle yarısından fazlası çocuk 45 Filistinli can vermişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, duyarlı dünyanın büyük tepkisine yol açan saldırıyı “trajik bir aksilik” olarak tanımlamış ve Refah’a saldırmaya devam edeceklerini belirtmişti.

Refah’a İsrail saldırıları dün gece de devam etti ve açıklamalara göre 26 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail tanklarının bu sabah Refah kenti merkezinde görüldüğünü duyuran şehirdeki görgü tanıkları Hamas savaşçılarıyla İsrail Ordusu askerleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini bildirdiler. Görgü tanıklarına göre, İsrail Ordusu çatışmalarda uzaktan kumandalı zırhlı araçlar da kullanıyor.

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kenti, mevcut koşullarda dünyanın nüfus yoğunluğu en fazla olan yerleri arasında. Gazze’deki çatışmalar nedeniyle Refah kentine 1 milyonun üzerinde sivil göç etmişti. Böylesine bir ortamda kent havadan bombalanıyor; kara çatışmaları oluyor ve son olarak da İsrail tankları şehre girmiş bulunuyor.