Dedikodu Doğru çıktı; Papa Özür Diledi

0

Dedikodu Doğru çıktı; Papa Özür Diledi

Vatikan, Papa Francis’in kapalı bir toplantıda eşcinselleri aşağılayıcı sözler kullandığı yolundaki haber üzerine Katolik aleminin liderinin belirtilen ifadeyi nefret niyetiyle söylemediğini açıkladı. Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre,Papa kırgın olanlardan özür diledi.

İtalyan siyasi dedikodu internet portalı Dagospia, 20 Mayıs’ta Papa Francis’in İtalyan piskoposlarla yaptığı kapalı toplantıda eşcinsellerin papazlığa kabul edilmesine karşı olduğunu anlatırken eşcinseller için aşağılayıcı kabul edilen, küfür olarak algılanan argo kelimeyi kullandığını bildirmişti.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa’nın İtalyan medyasında dün geniş yer bulan haberlerin farkında olduğunu bildirdi. Vatikan sözcüsü, Papa’nın herkesi kucaklayan, kimsesiz gereksiz olmadığını, herkese yer olan bir kiliseye inandığını belirtti.

Papa Francis, 2013’te papalığının ilk yılında Katolik Kilisesi’nde devrim sayılabilecek bir yaklaşım sergileyerek “Eğer eşcinsel biri Tanrı’yı ararsa ve iyi niyetliyse ben kimim ki onu yargılayacağım?” demişti.